A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

ENT House blog best of 2015

2015.12.30. | drHorváthTamás | komment

Címkék: ent house hírek

Pár éve kezdtem, de most már mondhatni hagyomány itt a blogon, hogy év végén összeállítok egy kvázi best of listát az adott évi blogbejegyzésekből. Ez mindig egy szubjektív lista, azokat a posztokat veszem elő, amik szerintem voltak fontosak -elsősorban szakmailag-, nem pedig az számít, hogy melyik hány lájkot kapott :).

 

Íme itt az idei lista: (a korábbiak best of-ok: 2014, 2013):

Év elején, egy angol kutatócsoportnak köszönhetően jött egy nyomós érv végre tudományos megközelítésből, hogy miért nem alkalmasak a szisztémás antibiotikumok a krónikus középfül-gyulladás kezelésére.

Az USA-ban kiadtak egy ajánlást a gyermekkori allergiás nátha kezelésére.

Végül két részben írtam le, részben szubjektív megközelítésből az arcüreg természetes szájadéka műtéti feltágításáról vallott gondolataimat (1, 2).

Most már túl vagyunk pár osteoplasticus homloküreg műtéten, ami a legkorszerűbb külső feltárású műtét. Végre sikerült egy műtétet step-by-step lefotózni.

Próbáltam pár dolgot tisztázni a misztikus arcüreg felszúrásról.

Meglepően sok esetben Fusobacterium okoz tüszős mandul-gyulladást, nem is Streptococcus.

Még egy trilógiát is írtam a fülfelszúrásról (1,2,3).

Volt egy kis differenciáldiagnosztika a cisztikus nyaki csomók kapcsán.

Nyáron aktuális volt a sok-sok hallójárat-gyulladás miatt helyre tenni, hogy mikor szükséges szisztémás antibiotikum használata erre a betegségre.

Z. Szabó Professzor Úr 80. születésnapja alkalmából került megrendezésre egy tudományos ülés.

Egy régóta, sokakat izgató kérdést szerettem volna eldönteni az orrmandula megnagyobbodása kapcsán: hypertrophia, vagy hyperplasia?

Végül Vasvári Gergely kollégánk révén az is kiderült, hogy egy iPhone még gégetükrözésre is alkalmas.

 

Hát így telt el az év itt a blogon. Mindenkinek boldog új évet kívánok, csak óvatosan az alkohollal, nehogy vestibulopathia legyen a vége!

süti beállítások módosítása