A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

2021 legjobb fül- orr- gégészeti weboldala: OTONOTES

2021.05.23. | drHorváthTamás | komment

Címkék: internet ajánlás általános fül orr gégészet

Ugyan még csak május második fele van, de én annyira jónak találom az OTONOTES nevű oldalt, hogy már most megszavazom neki a 2021 legjobb fül- orr- gégészeti weboldala címet.

Miért?

Kezdjük a dizájnnal. Mobilra optimalizált, minden sallangtól mentes, nagyon egyszerűen kezelhető, rendkívül ízléses felület. Nincs rajta egy felesleges gomb vagy menüpont sem, és amik vannak, azok jól érthetők, egyértelműek, célirányosak. Tényleg semmi fölösleges rizsa, vagy alibi gomb. És hát zseniális a főoldali kép. Ezt így leírva most majdnem elsírtam magam, olyan jó az egész :)

otonotes.jpg

 

De a lényeg nem a külcsín, az hagyján, a lényeg a tartalom. Nincs sok menüpont, de azok mindent visznek:
"Landmark/influental articles"
"Systematic reviews"
"Guidelines"
"Classifications and gradings"
"Helpful links"

Szóval itt van egy csomó friss, nemzetközi szakmai ajánlás, ha jól számoltam legalább 40 darab. Aztán szintén vagy 40-50 darab klasszifikációs rendszer, amik közül egyébként 1-2 örökzöld már előkerült itt a blogon is (pl. Keros, Wullstein, Lund-Mackay), de a lényeg, hogy a jelenlegi kutatásokban használt fontos rendszerek is ott vannak, pl. SNOT-22, Reflux Severity Index, House-Brackmann, stb. Még ezeknél is sokkal több systematic review összefoglaló is ott van, valamint mérföldkő cikkek, amikből párat átböngészve tényleg azok. Kérdés csak, hogy ezeknek ki a kurátora, mert az nem derül ki. Ha valami hátránya az oldalnak, az a transzparencia közel teljes hiánya. A The Role of a Social Media-Based Surgical Education Platform: "OtoNotes" című cikk alapján azt sejtem, hogy USA (New York) bázisú az ügy, de túl sok más nem derül ki. Emiatt megbukna az általunk létrehozott EgészségKommandó hitelességi vizsgálatán, de ezt most szakmai okok miatt, szabálytalanul, jobbról kerüljük ki :)

Összességében, ez egy olyan oldal, amit a szakvizsgára készülőknek kötelezően át kellene tanulmányozni, de persze nem csak nekik ajánlom. Rendkívül velős, sűrű anyag, és én ezt szeretem. Hagyják a felesleges köröket, itt csak a lényeg van.

süti beállítások módosítása