A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Ventillációs tubus gyerekeknél - nem is éri meg?

2014.01.10. | drHorváthTamás | 2 komment

Címkék: fül halláscsökkenés gyermek fül orr gégészet középfül ventillációs tubus középfülgyulladás krónikus középfülgyulladás savós

Zsuzsa pár napja megírta, hogy mi a jelenlegi amerikai ajánlás gyerekkori tubus ügyben. Emiatt pont aktuális amit tegnap este olvastam a Medical News Today-en: A Pediatrics-ben publikálták, hogy hosszú távon a tubus nem jobb opció, mint a várakozás, a gyerekek ugyanúgy teljesítenek, nincs mérhető különbség a 2 csoport között. Ez egy kicsit meglep, majd még megpróbálok mélyebben utánanézni a forrásoknak. De tételezzük fel, hogy ez így igaz, és az jó hír, hogy ismét bebizonyosodott, hogy a gyerkőcök milyen jól tudnak behozni lemaradást, ilyen jól kompenzálnak.

Viszont a valóság az, hogy jön a szülő, hozza a gyerekét, hogy nem hall jól. Savós középfülgyulladást diagnosztizálunk, megpróbálunk mindent gyógyszerrel, de nem javul, OK, akkor jöjjön a tubus, és utána láss csodát, a gyerkőc jól hall, ő is, és a szülő is jobban érzi magát. Tehát ha rövid távon javít, akkor kár, hogy elsődlegesen a hosszú távú felelslegességet hangsúlyozzák ki a cikkben. Értem én, hogy sok minden játszik ebben a kérdésben, például minden beavatkozásnak lehet szövődménye, a biztosító pénzét jobban fogyasztjuk, a gyereket kórházba kell vinni, amit nem szeret, a szülő is kiesik 1-2 napra a munkából, stb. Viszont egy napi szintű, vagyis inkább folyamatos probléma megszűnik. Nem hiszem, hogy annyira felelsleges lenne az a tubus.

süti beállítások módosítása