A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Konzílium 2.0 - Egészségügyi blogkarnevál

2010.01.14. | drHorváthTamás | 3 komment

Címkék: konzilium20

 

KONZÍLIUM 2.0


 
"A Konzílium 2.0 egy magyar egészségügyi blogkarnevál, melynek célja, hogy egy-egy adott témát több aspektusból, különböző szakterületeken dolgozó bloggerek tollából bemutasson. Bizonyos betegségeket több szemszögből is alaposabban körbejárunk, míg egyes tünetekről inkább asszociatív alapon születnek bejegyzések."

Miről van itt szó?

A fenti logo és leírás egy egészségügyi blogkarnevál csírája, ami gondolatilag pár héttel ezelőtt fogant meg dr. Veress Dóra (elmedoktor.hu), Heinrich Károly (Mentők blog, Biokémia blog) valamint jómagam fejében. Kitaláltuk, hogy mi lenne, ha olyan betegségekről, tünetekről, amiknek több szakmát is érintő vonatkozásai vannak, egyszerre, a saját szemszögünkből írnánk bejegyzést. Mintha egymásnak konzíliumot adnánk. Így az érdeklődők jobb rálátást kaphatnak az adott témában, nekünk pedig egy kihívás :), de sok szakmai hasznot hozhat.

Egyébként nem 100%-ban újdonság amit kitaláltunk, ugyanakkor mégis az. Ugyanis létezik az egészségügyi blogoszférában a grand rounds elnevezés, ami eredetileg, több száz évvel ezelőtt pont a konzílium szó megfelelőjeként jött létre. Ez most a virtuális világban azt jelenti, hogy periodikusan (hetente-havonta) egy adott blogban gyűjtik össze az elmúlt időszak legjobb egészségügyi blogbejegyzéseit. Ugyanakkor ilyen előre tervezett, tematikus, szakmai egészségügyi blogkarnevállal én még nem találkoztam. Nem kizárt, hogy ilyen formában tudunk újat mutatni.


Szóval ez találtuk ki. Holnap szeretnénk az első ilyen bejegyzésünket közzétenni. A téma meglepetés, holnap kiderül!

Ha bármelyik egészségügyi témával foglalkozó blog szeretne csatlakozni, természetesen szívesen látjuk! Ugyan betáraztunk előre jópár témát, de mind a kollégáktól, mind a laikus olvasóktól szívesen veszünk téma-ötleteket is!


Holnap a Konzílium 2.0-át a következő blogok adják:
Elmedoktor, Mentők blog, ENT House Budapest

 







Csatlakozz Te is!

 

süti beállítások módosítása