A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Podcast 16. rész: Orr- és orrmelléküregi (sinonasalis) melanoma sebészi kezelése - az ép sebészi szél jelentősége

2021.12.15. | drHorváthTamás | komment

Címkék: orr onkológia melanoma melléküregek sinonasalis melanoma

Melanoma nem csak a bőrön alakulhat ki, hanem az orrban és az orrmelléküregekben is. Szerencsére nem gyakori ez az elég rossz prognózisú betegség, amelynél nagyon nem mindegy, hogy sikerül-e ép széllel, teljesen eltávolítani a daganatot. Ami nehéz, mert rossz helyen van, közel a szem, a koponyaalap, az agy, stb., és kérdés, hogy megoldható-e endoszkóppal, orron át, vagy csak kozmetikaileg ronda nyomot hagyó, külső feltárással. Egy most megjelent, sok esetet feldolgozó kutatás az ép szél mentén történő eltávolítás jelentőségét járja körül (Surgical Margin Status and Survival Following Resection of Sinonasal Mucosal Melanoma)

Mit kell tudni erről a betegségről? Mennyire fontos az ép szél az eltávolításnál? Mi van akkor, ha nem sikerül az épben kivenni? Erről beszélgetünk a legfrissebb adásunkban, ami itt hallgatható meg:

spotify_2.jpg

 

Korábbi podcast adásaink ITT érhetők el.

süti beállítások módosítása