A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Mindenféle durva fültükri képek

2014.11.16. | drHorváthTamás | komment

Címkék: foto fül gombás fertőzés hallójáratgyulladás hallójárat középfülgyulladás akut

Fülészeti szemmel elég érdekes ügyeletem volt most. Egy csomó bizarr dolgot sikerült lefényképeznem, bár a képek minőségéért én kérek elnézést. Ezeket sikerült összeszednem:

 

A beteg fülébe reggel bemászott egy nagy bogár, amit olaj becsepegtetésével sikerült megölni, de még ott maradt, és teljesen kitölti a hallójáratot az isthmustól medialisan:

IMG_20141116_115640.jpg

A rovar (csótány?) eltávolítva:

ear canal insect.jpg

 

Egy másik beteg panaszmentes fülébe egy hegesztés során bepattant valami olvadt fémdarab, legalábbis mint később kiderült. De mivel először azt mondta el, hogy tegnap horgászás közben kezdett fájni a másik füle, először azt hittem, hogy egy ólomsúly, de arra nem emlékezett, hogy a jó fülbe beleesett volna valami...

ear canal foreign body.jpg

Ugyanennek a betegnek a másik fülén egy olyan gennyes középfülgyulladás volt, hogy hófehér volt a dobüreg, nem is láttam még ennyire fehérnek a gennyet:

purulent otitis media 1_1.jpg

Felszúrás után a kibuggyanó, sűrű, tejfehér genny:

purulent otitis media 2.jpg

 

És végül egy gombás hallójárat-gyulladást is sikerült fotóznom, bár ez kritikán aluli minőségű. De talán látszik, hogy a szűk hallójárat első fala mentén (jobb oldalon) vattaszálcsa-szerű gombatelepek láthatóak, alatta-mögötte meg ott a genny:

mycotic external otitis.jpg

 

süti beállítások módosítása