A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Hatalmas osteoma a homloküregben

2015.05.15. | drHorváthTamás | komment

Címkék: homloküreg melléküregek draf osteoma osteoplasticus homloküreg műtét

Bajor Bence kollégámmal operáltunk egy beteget, akinek egy hatalmas osteoma zárta le a homloküreg bal felét. Le is fényképeztük, mert annyira érdekes volt. Osteoplasticus feltárást alkalmaztunk ismét, és így jól látható a bal homloküregben található nagy elváltozás:

frontal_sinus_osteoma.jpg

Eltávolítás után az osteoma így nézett ki, bár hozzátartozik, hogy szerintem legalább az 1/4-ét, vagy 1/3-át el kellett fúrjuk, hogy egyáltalán ki tudjuk venni az üregből, mivel öntvényszerűen beleállt a rostákba is:

frontal_sinus_osteoma_2.jpg

Draf II/B szerint terveztük feltágítani a homloküregi átmenetet, de ezt a folyamat magától megtette, nem volt már mit fúrjunk:

frontal_sinus_osteoma_3.jpg

És nem győzöm hangsúlyozni a korábbi homloküregműtétekkel szemben elérhető nagyon jó kozmetikai eredményeket. Ez még csak a subcutan varrás stádiuma:

frontal_sinus_osteoma_4.jpg

süti beállítások módosítása