A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

2011

2011.01.04. | drHorváthTamás | 2 komment

Címkék: ent house hírek

A 2011-es évet szolgálati közleménnyel kezdem:

Mint azt az utolsó, még tavalyi bejegyzésben írtam, némi változást eszközölök a fül- orr- gégészeti online dolgainkban. Ez elsősorban abban valósul meg, hogy leporoltam az ENT House Budapest posterous mikroblogját, és újra aktív lesz. Hurrá, hurrá!!

Ő az, rákattintással elérhető:



De miért is jó ez?

Elsősorban egy a twitternél nagyobb interaktivitásra alkalmas platformra szeretném vinni a friss fül- orr- gégészeti cikkeket, amiket idáig nagyrészt az RSS olvasomból osztottam meg, vagy 1 rövid mondatos kommenttel a twitterre raktam ki. Először igazából fórumot akartam nyitni, de aztán rájöttem, hogy az bátor lépés lenne. Ugyanis egyelőre alig 1-2 kolléga kommentál itt a blogon vagy a facebookon, bár tudom, hogy egyre többen olvassák. De az elég illúzióromboló lenne, ha egy olyan fórumot üzemeltetnék, ahova szinte csak én írkálok. A posteroust ilyen szempontból jó átmenetnek tartom a fórum felé, legalábbis megvan benne a potenciál. Ugyanúgy, mint itt a blogon kulcsszavakkal lehet majd keresni rajta, ott lesz a link, kicsit több szöveg, mint a 140 karakter twitteren, egyszerű a kommentelési lehetőség, nem kell regisztrálni, stb. Azaz a kolléga-olvasó szempontjából jobb lesz, mint a twitter vagy az RSS olvasó megosztás. Ráadásul írás szempontjából is jó: a google readerben jól működik a send to posterous funkció, sőt, emailben is lehet bejegyzést küldeni (képpel, videóval, mindennel), ami óriási dolog.

Szóval megpróbálom újra a posteroust. Ha beválik, akkor esetleg majd csinálok egy fórumot helyette, ha pedig nem, akkor meg volt egy újrázás, ami nem jött be. Na bumm.

A fentiekből kiderül, hogy nem teljesen vagyok megelégedve a twitterrel. Vagyis persze a twitter jó, nagyon sok hasznos infot onnan szerzek be ma is. De egész más a helyzet, ha magyar orvosi szakmai témáról van szó. Alig 1-2 magyar orvos használja a twittert, márpedig ők lennének a célcsoport, és gyakorlatilag lehetetlen kommentálni egy twitet, ha valaki nem regisztrált felhasználó. Tehát ha valahogy mégis megtalálja egy twitem valaki, aki nem használja ezt a szolgáltatást, akkor nem tud mit kezdeni vele, nem fog tudni reagálni rá. Emellett a twitteren "elfolyik" az információ, ezt egy közösségi könyvjelzővel próbáltam megakadályozni. A delicioust használom könyvjelzőnek, de úgy tűnik, annak nem igazán biztos a jövője. Ráadásul újra kellene a kulcsszavakat fogalmaznom benne, mivel nagy a káosz, és ehhez nincsen erőm.

Tehát ez a helyzet twitter fronton. Az angol nyelvű fiókot mindenképpen aktívan fogom tovább vinni, ott van is párbeszéd, kialakult kapcsolat, stb. Viszont a magyar fiók egy kicsit passzívabbra lesz állítva. A posterous és a facebook lesz bekötve autoposttal, még ha ez nem is annyira elegáns.


Másfél év után akkor íme a posterous! Szigorúan szakmai blog, csak semmi lazaság! Itt lehet feliratkozni az RSS feedjére:

Subscribe in a reader

 

Jó olvasást, és kérem bátran kommentelni!

süti beállítások módosítása