A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

CEORL-HNS 2024 Dublin, Írország

2024.06.20. | drHorváthTamás | komment

Címkék: konferencia

ceorlhns2024.jpg

Az európai fül- orr- gégészeti és fej- nyaksebészeti szervezetek konföderációjának (CEORL-HNS - Confederation of European Otorhinolaryngology-Head and Neck Surgery) a következő, 7. kongresszusára most Dublinban, Írországban került sor, és tegnap ért véget. Mielőtt kijöttem a konferenciára, megfogadtam, hogy ezúttal kizárólag nem füles előadásokra fogok beülni, hogy egy kicsit újra képbe kerüljek a fül- orr- gégészet többi részével is, amennyire 3-4 nap alatt lehet. Nos, természetesen nem sikerült betartanom ezt a fogadalmamat (sem), de azért annyit fejlődtem Milánóhoz képest, hogy voltam pajzsmirigyes, anterior skull base-es, és refluxos előadáson, kerekasztalon is. A többi persze megint fül, és lateral skull base.

Összességében mint minden ilyen esemény, ez is nagyon feltöltött, inspirált. Még több technológia, naponta több előadás a mesterséges intelligenciáról, még inkább specializáció, miközben még komolyabb közeledés egyes társszakmákhoz, és még inkább evidence based medicine, ezek a trendek. Szóval nagyon intenzív pár nap volt. Mondanám, hogy milyen jót netvörköltem is, viszont abban én nagyon gyenge vagyok, de azért magahoz képest még ez is sikerült. Egy-két dolog volt csak a mérleg másik serpenyőjében, például jó pár előadást túl kicsi teremre szerveztek, és emiatt kétszer sem jutottam be olyan dologra, ami érdekelt volna, a szervezők pedig állóhelyre sem engedték bemenni az embereket. De nyilván, ezt nehéz előre jól belőni, és kongresszust szervezni nagyon nehéz. Azért ez mégiscsak a legnagyobb európai fül- orr- gégészeti esemény, ahol most 3300 kolléga vett részt.

Egyébként most sem egyedül mentem, sőt. Harminc feletti számban voltunk magyarok, és ebből az egyik legnépesebb delegáció tőlünk, a Bajcsy Kórházból jött:

ceorl_hns.png

 

Varga Zsuzsi munka-, podcast-, és bloggertárs a másodlagos endolympahticus hydrops 3 teslás MRI dianosztikája kapcsán összegyűjtött eseteit még e-poszter formában be is mutathatta:

img_6395.JPG

 

Az írek pedig nem kifejezetten a bezárkozó, otthon szomorkodó népség, és mi is igyekeztünk felvenni a ritmust:

img_6356.JPG

img_6362.JPG

süti beállítások módosítása