A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

A pajzsmirigy göbök ultrahang értékeléséről - önmenedzselő betegeknek és memóriahiányos orvosoknak

2024.06.14. | drHorváthTamás | komment

Címkék: ultrahang pajzsmirigy Pajzsmirigygöb tirads

Elfogultságot kell jelentsek rögtön a bejegyzés elején, mert Kelemen Csaba dr. nőgyógyász-endokrinológus nagyon jó barátom, és most az ő weboldalát fogom ajánlani pajzsmirigy göb ügyben. De jó okom van rá a barátságon túl, mert amit most írt, az nagyon hasznos. Az ajánlás részben azoknak a -szerencsére egyre számosabb- betegeknek szól, akik a saját egészségük érdekében hajlandók utánamenni dolgoknak, másrészt a hozzám hasonló, csordultig telt RAM memóriával dolgozó kollégáknak, akik már nem bírják fejben tartani az egyes beosztási rendszereket, és keresnek egy helyet, ahol helyettük megjegyeznek dolgokat. A PAJZSMIRIGY GÖB ÉRTÉKELÉSE egy ilyen oldal, ahol ha én lettem volna Csabi, odaírtam volna a címhez, hogy "ultrahangos", mert még van a citológiai  (TBS) értékelés is, de abban tökre igaza van, hogy először az ultrahang jön, és szúrni úgyis csak azt követően fognak, ha kell. Szóval végül is mindegy, lehet, hogy tényleg felesleges odaírni. Na mindegy.

Miért érdekes és fontos ez az oldal?
- A kézhez kapott leleten leírt pajzsmirigygöböket EU-TIRADS és TIRADS szerint is tudjuk értékelni. Interaktív, csak be kell ikszelni a megfelelő rubrikákat. Egészen olyan, mintha a XXI. században lennénk... Beteg vagyok, megkapom a leletem, beírom, és jobb esetben kiderül, hogy nincs teendőm, nem kell azonnal bejelentkeznem egy féléves várólistás OEP rendelésre, vagy egy több tízezer forintos magánrendelésre. Jeeee!
- Tovább tudunk lépni, hogy mit kell csinálni, ha EU-TIRADS vagy TIRADS 1...5-ös göbeink vannak, vagy a betegünknek van ilyen. Ez beteg oldalról további prompt eszköz a felesleges pánik megszüntetésére, orvosi oldalról pedig google keresést spórol meg.

Úgyhogy használják, használjátok!

süti beállítások módosítása