A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

A legfrissebb fül- orr- gégészeti ajánlások gyűjteménye

2019.05.18. | drHorváthTamás | komment

Címkék: ent house hírek általános fül orr gégészet

Nem túl rég, végre rászántam az időt, és valóra váltottam egy régi tervet a Fül- orr- gégészeti szótár létrehozásával. Most egy másik ilyen ügyre került pont azzal, hogy a honlapunkon kialakítottam egy Legfrissebb fül- orr- gégészeti ajánlások elnevezésű menüpontot. Persze olyan formában nem került pont az ügyre, hogy a lista nem teljes, és soha nem is lehet az, mert kérdés, hogy pontosan mi minősül elismert ajánlásnak, és mindenáron mindent egy helyre akarunk-e rakni, nem felesleges-e mondjuk 10 különböző ajánlást kirakni az arcüreggyulladásról. Mindenesetre törekedni fogok a folyamatos bővítésre, legalábbis a betegségek vonatkozásában, hogy minél több kórképről legyen valami. Persze ezt csak akkor lehet megtenni, ha van ajánlás.

Miért tartom ezt fontosnak? Az evidence based medicine világában nagyon komoly mankók az ajánlások, még akkor is, ha egy csomó betegségről nincs konszenzusos ajánlás, amiről meg van, az is csak a populáció (esetek) bizonyos százalékát (mondjuk 95%?) tudják lefedni, és nem mindenhatóak. De majdnem azok. Emiatt régóta vágytam rá, hogy ezek közül minél több legyen elérhető egy helyen. Hát most már van egy ilyen. Minden további javaslatot ajánlásokra szívesen fogadok egyébként.

süti beállítások módosítása