A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Ezért ne kerüljön a gyerkőcök orrába gombelem

2016.02.17. | drHorváthTamás |

Címkék: orr idegentest gyermek fül orr gégészet gombelem

A gyerekek előszeretettel dugnak az orrukba és a fülükbe is mindenféle dolgot, pl. már egy komplett lego szett is kijönne a sok alkatrészből, amiket szép lassan kiszedtem. De klasszikus vonal még a gyöngy is, illetve a virágföld orrba/fülbe dugása is nagy sláger. Ennél viszont sokkal veszélyesebb ügy a gombelem, ami a nyálkahártyafelszíneket érintve rövidre zár és égeti például az orrban, emiatt nagyon veszélyes tud lenni. Egy indiai kórház sürgősségi osztályán a kollégák 11 gyerkőc orrából szedtek ki az elmúlt pár évben gombelemet, és megnézték, hogy 1 évvel később mi a helyzet ezekben az orrokban. Gyakorlatilag mindegyik gyerkőc orrában tartós pusztítást okozott az elem. Mindegyik gyerek orrsövénye kilyukadt, számos helyi légúti szűkületet okozó összenövés is kialakult, sőt, valakinél még az orr is deformálódott. Szóval ne hagyjuk elől az elemeket!
(cikk)

 

süti beállítások módosítása