A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Meniere betegségben ÉS alvászavarban szenvedő betegeket várnak vizsgálatra

2014.04.18. | drHorváthTamás |

Címkék: meniere betegseg alvási apnoe

Zsuzsa pár napja írt egy bejegyzést a Meniere betegség egyik legújabb kutatási irányáról, és a bejegyzéshez dr. Buda Bernadett kolléganőnktől érkezett egy hozzászólás, amiből kiderült, hogy ő és Gerlinger professzor úr egy kutatást kezdtek nemrég a Meniere betegség és az alvási apnoe összefüggésében. Betegeket toboroznak a kutatáshoz, ezért gondoltam közreadom külön is a hozzászólást, mivel fontos lenne, hogy minél több beteg jelentkezzen:

"Gerlinger professzor úrral egy olyan vizsgálatot indítottunk pár hónapja, mely pontosan arra irányul, hogy esetleg próbáljuk valamilyen módon bizonyítani, lehet-e összefüggés a kezeletlen alvási apnoe és a Meniere betegség között. Egy Meniere betegeket összekötő portálon feltett kérésemre rövid időn belül 13 menieres, és egyidejűleg kerdőív alapján horkoló és esetleg apnoe-s beteg jelentkezett, akiket most vizsgálunk ki felső légúti és alvás státusz irányában, és végzünk nekik részletes alvásvizsgálatot. Azt tervezzük a továbbiakban követni, hogy az alvási apnoéjük kezelése vajon csökkenti-e a rohamok gyakoriságát, tartamát, erősségét.
Rendkívül érdekes vizsgálatnak ígérkezik, ha esetleg a blog olvasói vagy írói ismernek menieres és feltehetőleg horkoló, vagy apnoes beteget, kérem adják meg nekik az elérhetőségemet: budber@yahoo.com."

süti beállítások módosítása