A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Hány fertőzés/év tekinthető normálisnak gyermekeknél?

2012.04.18. | drHorváthTamás | komment

Címkék: fertőzéses betegségek gyermek fül orr gégészet

Az ENT Health blogon olvastam egy csak részben fül- orr- gégészeti, de mégis nagyon érdekes cikkről, amiben német immunológusok-epidemiológusok arról értekeztek, hogy évente hány fertőzést tekinthetünk még elfogadhatónak a gyerekeknél.

Úgy tűnik, hogy messze több fertőzést vészelnek át a legkisebbek, és ez akár 11-et is jelenthet évente a 0-2 éves korcsoportban! Ehhez képest a 3-5 évesek körében már "csak" 8, míg a 6-12 éves gyerkőcöknél maximum 4 a normális. Persze ezek csak a felső határértékek, az átlag azért barátságosabb számokat takar.

Az évente felbukkanó fertőzések átlagos értéke korcsoportok szerint:
0-2 éves kor: 3,4
3-5 éves kor: 2,3
6-12 éves kor: 1,1

Ezt jó tudni, mivel a gyermekkori fertőzések minket, fül- orr- gégészeket is érintenek, sőt. Ezek jelentős része ugyanis középfülgyulladás, nátha, orrmandulagyulladás, esetleg torok- és/vagy mandulagyulladás.

süti beállítások módosítása