a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 14.

2012.02.06. | drHorváthTamás |

Címkék: fül belsőfül onkológia reflux életminőség gége halláscsökkenés audiológia fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet cholesteatoma ventillációs tubus fülgyertya alvási apnoe

 

Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


Nem kell megijedni, ha kisgyermekeknél a grommet tubus behelyezése után MRSA tenyészik ki a középfülváladékból, mivel úgy tűnik ez nem jelent nagyobb esélyt bármilyen komoly szövődményre.
Cikk ITT.

Nagyon fontos az időskori nagyothallás rehabilitációja, hiszen a rossz hallás egyértelműen csökkent napi aktivitáshoz vezethet az öregeknél.
Cikk ITT.

A fokhagyma az egyik legjobb immunerősítő, de nem rossz a búzacsíra sem.
Cikk ITT.

Bár a laryngopharyngealis reflux sokszor nehezen prognosztizálható/diagnosztizálható, de például a nagyobb BMI, a hiatus hernia hajlamosíthat rá a "sima" GERD betegek között is. Ezzel szemben a Helicobacter pylori pozitivitás nem okvetlen kórjelző.
Cikk ITT.

Az USA-ban bíróságon elutasították a fülgyertyások keresetét, akik tiltakoztak az FDA fülgyertya-ellenes állásfoglalása ellen. Azaz a hivatalos USA egészségügyi állásfoglalás szerint továbbra sem javasolt a fülgyertya használata bármilyen okból.
Cikk ITT.

A kezeletlen gége laphámrák esetében a túlélés hosszát elsősorban a kiindulás helye, a T- és az N stádium és a szövettani grading határozza meg.
Cikk ITT.

A fej-nyaki laphámrák túlélői között elsősorban a táplálkozási nehezítettség és a tartós fájdalom keseríti meg az életet.
Cikk ITT.

Úgy tűnik, hogy a hirtelen halláscsökkenés (SSNHL) egyik prediktív faktora az obstruktív alvási apnoe betegség.
Cikk ITT.

A gyermekkori és felnőttkori cholesteatoma viselkedése között mérhető különbség van.
Cikk ITT.

Hirtelen halláscsökkenésnél elektrocochleagraphiával ki lehet mutatni a javulásra vonatkozó bizonyos prognosztikus faktorokat.
Cikk ITT

Felvetődött, hogy vajon a vércsoport tulajdonságok összeköthetők-e a gége laphámrák kialakulásával vagy viselkedésével, de egyelőre úgy tűnik, nem.
Cikk ITT