A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Akusztikus neurinoma MRI felvételen

2010.12.17. | drHorváthTamás | 5 komment

Címkék: mri fül diagnosztika fülzúgás tinnitus akusztikus neurinoma

Tegnap találtam egy beteget, akinek a fülzúgása hátterében egy bal oldali, nem is kicsi akusztikus neurinoma áll. Magáról az akusztikus neurinomáról ITT lehet részletesebben olvasni.

A középkorú, egyébként egészséges férfibeteg fülzúgása bő egy éve kezdődött, kizárólag bal oldalon, más panaszt nem említett. Akkor nem egyezett bele a tinnitus részletes kivizsgálásába, a hagyományos gyógyszerek pedig nem javították a panaszait. Jelenleg már az adott oldalon kisfokú idegi halláscsökkenés is kialakult, valamint néha az ellenoldalon is fellép fülzúgása. Ennek kapcsán most már végigjárta a kivizsgálási sort, és kivételesen egyértelműen meg is lett a fülzúgás oka.

Koponya MRI is készült, ami ilyennek mutatja a koponyán belül talált elváltozás, horizontalis síkban:Coronalis síkban:Sajnos a T súlyozás nem az erősségem, és elfelejtettem felírni. Ezt majd fogom pótolni, de ha egy radiológus előbb megírja ide kommentben, az is jó volna, és megköszönném!

süti beállítások módosítása