A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 11.

2010.11.28. | drHorváthTamás | komment

Címkék: alkohol dohányzás orr allergia fül diagnosztika onkológia homloküreg gége halláscsökkenés orrmandula melléküregek nyálmirigyek fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet fültőmirigy parotis orrgarat melléküreggyulladás idült stádiumbeosztás külső feltárású műtét


Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


A zenészeknek kevésbé figyelhető meg a korral járó auditoros agyműködési átalakulás, mint a zenével nem professzionálisan foglalkozóknál. Ezt EEG-vel igazolták.
Cikk ITT.

Nemcsak az aktív, de a passzív dohányzás is halláskárosodáshoz vezet, olyan mértékben tudja a belsőfül ereit szűkíteni a dohányfüst.
Cikk ITT.

A visszatérő pleiomorph adenoma (nyálmirigy jóindulatú daganat) általában többgócú, de szövettanilag nincs különbség a még nem kezelt és a visszatérő között.
Cikk ITT.

Az allergiás nátha tüneteit akár már 18 hónapos korban is lehet észlelni, pedig a klasszikus "allergiás mars" szerint ez később kellene, hogy elkezdődjön.
Cikk ITT.

Bár jóval ritkábban kell végezni külső feltárású homloküregműtétet, az osteoplasticus módszer -zsírszövettel törtpénő obliterációval vagy anélkül- kifejezetten jó eredményt ad.
Cikk ITT.

Új stádium/méretbeosztási rendszert javasolnak az orrmandula megnagyobbodás megítélésére. Privát véleményem szerinnt nem fog elterjedni.
Cikk ITT.

Kvázi dózis-hatásgörbét rajzoltak az alkohol és a gégerák összefüggését illetően. A napi szintű, komolyabb alkoholfogyasztás 2,5x eséllyel okoz gégerákot az absztinensekkel összehasonlítva.
Cikk ITT.

Az orrváladékból nyert eosinophil major basic protein esetleg alkalmas marker lehet a polipos krónikus rhinosinusitis kiszűrésére.
Cikk ITT.

süti beállítások módosítása