A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Újévi gondolatok a blogról

2010.01.01. | drHorváthTamás | komment

Címkék: ent house hírek

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Elkezdődött egy új év, az ENT House Budapest blogja 9 hónapos lett, és átköltözött ide. Ezek kapcsán egypár blogolással kapcsolatos gondolatot szeretnék megosztani az olvasókkal.

A rendelőnk blogja tavaly áprilisban indult, és alapvetően a rendelő egy gyakran frissülő szócsövének, valamint betegfelvilágosító eszközének szántam. Közben a koncepció sokat változott, finomult. Egyrészt a blog mellé számos más internetes platform is került (facebook, twitter, delicious), melyek közül például a facebook szerintem sokkal alkalmasabb rendelői üzenőfalnak, mint a blog. Másrészt egyre inkább azt gondoltam, hogy nemcsak a betegek által gyakran feltett kérdéseket érdemes itt megválaszolni, hanem a blog folyamatosan fejlődő szakmánk megismertetésére, megszerettetésére is alkalmas eszköz lehet. Hiszen az RSS olvasómba havi több száz friss szakmai cikk, bejegyzés érkezik, miközben a laikusok nincsenek igazán tisztában azzal, hogy milyen ütemű fejlődés, kutatás zajlik a fül- orr- gégészetben (is). Ezért tehát a sok friss cikk közül elkezdtem kiválogatni és itt továbbadni a fontosabbakat vagy érdekesebbeket. A szakmai cikkek laikusok részére történő rövid összefoglalása egyébként nehéz feladatnak bizonyult, és ahogy visszanéztem a bejegyzéseimet, nem is mindig sikerült. Viszont ezekkel a bejegyzésekkel átláthatóvá válhat a fejlődés iránya, a különböző trendek. Így idővel a blogot olvasó betegek is releváns információk birtokában fordulnak majd orvoshoz, és talán majd az elvárások is jobban találkoznak a lehetőségekkel a vizitek alkalmával.

Ezt a tendenciát magamban is csak pár hete tisztáztam le. Mindenesetre ezek alapján egy érdemi változást mindenképpen eszközölök a blogban: ezentúl élesebben fogom különválasztani az egyes bejegyzéstípusokat. Leggyakrabban a feljebb részletezett rövidebb, kvázi cikk-kommentárokkal, szakmai aktualitásokkal fogok jelentkezni. Ezekben a bejegyzésekben kevésbé fogom részleteiben körbejárni az adott betegséget, inkább csak a cikk által felvetett problémát fogom boncolgatni. De ha az olvasók számára valami nem tiszta, viszont a cikk felkelti az érdeklődést, kérem nyugodtan kérdezzenek, kérdezzetek, kommentáljanak az adott bejegyzéshez! Viszont a kiindulási koncepcióhoz visszakanyarodva, természetesen továbbra is lesznek eleve részletesebb betegség-ismertetések is, amelyekben a tünetektől a kezelésig végigviszek egy-egy adott betegséget (pl. Meniere betegség, vagy a mandula körüli tályog). Ezeket a posztok majd külön cimkével látom el ("Betegségekről részletesebben"), és ezek alapján könnyebben lesznek visszakereshetők. Néha, ha olyan cikk kerül az utamba, lesznek azért -mondjuk úgy- bulvárosabb bejegyzések is, mint amilyen az orrvérzést okozó pióca is volt, de nem célom, hogy ilyen posztok domináljanak a blogon.

Tehát a fenti tervekkel, gondolatokkal vágok neki a 2010-es évnek itt a blogon.

Végül pedig, mivel többen is kérdezték a költözés okait, pár szóban erről is szólnék:
Három domináns szempont volt. Egyrészt nekem, mint botcsinálta programozónak itt átláthatóbb a blog html/css háttere. Másrészt jóval egyszerűbbé, megjegyezhetőbbé vált a blog url címe (a régi ugye www.ent-house.blogspot.com volt). És végül, de nem utolsó sorban, a blog.hu magyar szolgáltató.


Szeretnék jó olvasást kívánni a 2010-es évre is! Remélem, hogy a blogban leírtak hasznos információval szolgálnak majd!

süti beállítások módosítása