A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészek a közösségi hálón

2009.11.11. | drHorváthTamás | 1 komment

Címkék: fül orr gégészeti hírek

 

Már régóta tervezem, hogy egy olyan bejegyzést írjak, melyben bemutatom a külföldi fül- orr- gégészek közösségi hálózatokon való megjelenését. Hiszen nyilván nem én vagyok az egyetlen fül- orr- gégész, aki az internetes közösségi hálózatokat használja, hanem szerencsére több kolléga/intézmény is él a web2.0-ás eszközök adta lehetőségekkel. Mások is írnak blogot, fent vannak twitteren, facebookon, bár sajnos azért nem tömegével. Ez a bejegyzés mindenesetre róluk szól. A lista nem teljes, de a lényeges fül- orr- gégészeti megmozdulások mindenképpen itt vannak.

 

Blogok:

 

 

 

 

A Fauquier ENT egy Virgina állam-beli (USA) fül- orr-gégészeti rendelő. 1-2 naponta frissített blogjuk van, sok képpel, inkább aktualitásokkal, rövidebb, nem annyira tudományos mélységű, de nagyon hasznos bejegyzésekkel. Twitteren is fent vannak: @FauquierENT. Sőt, Facebook-on is, bár oda csak a blogbejegyzéseiket irányítják át.

A havonta többmillió netező által látogatott about.com oldalnak is van saját fül- orr- gégészeti blogja, melynek írójától, Kristin Hayes-től már idéztem is itt. Kristin twitteren is fent van: @kahayes

EAR NOSE & THROAT Abstracts: Szigorúan csak szakmai, aktuális fül- orr- gégészeti cikkek absztraktjai találhatók ebben a blogban.

 

Csak részben fül- orr- gégészethez kapcsolódó, de szakmailag rendkívül precíz és élvezetes blog a dr. Ves Dimov által írt Allergy Notes is, mely mindenféle allergiával kapcsolatos témáknak ad helyet, gazdagon illusztrálva, laikusok számára is érthető módon leírva. Ves Dimov az egészségügyel kapcsolatos twitter egyik legmeghatározóbb alakja is, két accounttal is jelen van: @DrVes, és @Allergy néven.

Twitter:

Én kb. 20-30 fül- orr- gégészeti témában csiripelő emberről tudok. Őket egy twitter listában már össze is szedtem: http://twitter.com/ENTHouse/ent#

(Egyébként a twitter lista óriási segítség, mindenkinek csak ajánlani tudom a használatát!)

A blogoknál is említettem pár twitter accountot, rajtuk kívül még ők aktívak:
- Amerikai Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyak Sebészeti Szakmai Kollégium:
@AAOHNS
- Massachusetts Eye and Ear Infirmary, világhírű szemészeti- és fül- orr- gégészeti klinika: @MassEyeAndEar
- Dr. Michael Kortbus, a Northern Dutchess ENT fül- orr- gégészeti rendelő orvosa, New York Yankees fan :), és nagyon segítőkész: @mijoko
-
ENT and Allergy Associates, new yorki fül- orr- gégészeti rendelő: @ENTandAllergy
-
Texas ENT & Allergy texasi fül- orr- gégészeti rendelő: @TexasENTAllergy


Facebook:
 

Facebook-on (egyelőre) nincs nagy élet, de a twitternél már emlegetett Amerikai Fül- Orr- Gégészeti Szakmai Kollégium képviseltetve van itt is. Elsősorban intézményi híreket adnak közre, néha szakmai érdekességek is előfordulnak.

Viszont már van két említésre méltó fül- orr- gégészeti csoport is a facebook-on. Az egyik a jelenleg 666 (ördögi szám, ez jelent valamit... :)) tagot számláló Otolaryngology - Head and Neck Surgery, ahol hetente frissített információk vannak, kongresszusokról, fejleményekről, kutatásokról. A másik a ritkábban frissített, jelenleg 401 tagot számláló Professionals in Otolaryngology.

 

süti beállítások módosítása