A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Podcast #26: Orrcsepp függőség

2024.02.01. | drHorváthTamás | komment

Címkék: podcast orr orrcsepp orrcsepp függőség

Az orrcsepp függőség egy meglepően gyakori probléma. A jelenség fontosságát jelzi, hogy nemrég az Indexen is megjelent egy rövid interjú, videó ezzel kapcsolatban dr. Zacher Gábor toxikológussal. Mint fül- orr- gégészek, örülünk, hogy a téma még nagyobb teret kap, ugyanakkor bármennyire is tiszteljük és szeretjük Zacher Gábort, a videóban nincs minden szakmailag a helyén. Elsősorban azt vitatjuk, hogy az orrcsepp függés tisztán pszichés alapon jön létre. Egy podcast adás formájában szeretnénk ehhez hozzátenni, javítani, kiegészíteni, a beszélgetőtárs ezúttal dr. Vasvári Gergely.

Az adásban szakmai forrásokra is hivatkozunk, (például Rhinitis Medicamentosa, Management of Rhinitis Medicamentosa: A Systematic Review), de kis színes bulvárként visszautalunk arra a 2,5 évvel ezelőtti blogbejegyzésre is, amiből kiderül, hogy a nemi élet az orrot is kidugítja.

Itt a bő 20 perces adás:spotify_2.jpg

Korábbi podcast adásaink ITT érhetők el.

A Canva pedig ezt gondolja a lohasztó orrcsepp függésről, nem is rosszul :)

canva_rhintis_medicamentosa.jpg

süti beállítások módosítása