A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Kapudrog fül- orr- gégészeti podcast adások

2021.11.09. | drHorváthTamás |

Címkék: podcast ajánlás pajzsmirigy wegener lágyszájpad hallójáratgyulladás otosclerosis bell paresis Pajzsmirigygöb OSAS granulomatosis

A podcast hallgatásra rá lehet szokni. Mint podcast díler, célom is, hogy minél több kollégámat rászoktassam erre a tevékenységre. Már vannak sikereim, de még kemény munka vár, hogy a reggeli/délutáni dugóban történő rádiógomb csavargatás helyett inkább fül- orr- gégészeti adásokat hallgasson minél több kolléga, de igaz ez minden olyan időszakra, amikor hallgatni tud az ember, de nézni, olvasni nem.

Pedig ez tényleg jó dolog. Például a szakvizsgára készülök esetében elég hasznos, hogy a már tavaly nyáron is emlegetett Headmirror's ENT in a nutshell szinte bármelyik adása konkrétan 1-1 vizsgatételt lefed, amiket ráadásul a Mayo Klinika neves szakemberei tárgyalnak át, tehát nem valami zug fül- orr- gégész hókuszpókuszozik. De az kétségtelen, hogy már sok különböző fül- orr- gégészeti csatornán nagyon sok adás érhető el, nagy a zaj. Emiatt el lehet veszni benne, és a kezdő podcast hallgató megijed, hogy ez túl sok, inkább hagyjuk a francba. De nemrég hallgattam egy nagyon-nagyon jó adást a pajzsmirigy göbökről, ami után jött az ötlet, hogy sokkal jobban tudom teríteni az árut, hogy ha először behozom a legegyszerűbb és leghatékonyabb élvezeteket, aztán hátha még többen bekapják a horgot, és jobban rákattannak az anyagra.

Ennek érdekében most összeszedtem pár olyan konkrét adást, ami rám nagy hatással volt. Úgyis mondhatnám, hogy mérföldkő műsorok ezek. Igyekeztem sok embert, kollégát érintő, gyakori betegségekkel foglalkozó adásokat belinkelni, nem valami szűk szegmens témáról szólókat. És akkor hajrá!

Pajzsmirigy göbök 

Jóindulatú parotis tumorok

Granulomatosis polyangitis-szel (GPA = Wegener granulomatosis)

Akut, krónikus, és malignus hallójárat gyulladás

Bell paresis

Lágyszájpad műtétek OSAS kezelésére

Otosclerosis

Temporalis csont carcinomák

Ha ezek nem ültetnek fel valakit a fül- orr- gégészeti podcast vonatra, akkor semmi. Viszont ha igen, és az illető a fentieken túl hallgatna adásokat, de nincs kedve sok helyről összeszedni, kiválogatni a jókat, akkor a saját spotify playlistemben talál még 40-50-et (ENT). Nyilván ezek tükrözik az érdeklődésemet, tehát főleg füles témák, de azért nem csak azok. Jó hallgatást!

süti beállítások módosítása