A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

IV. Budapesti Mikrosebészeti Fülkurzus

2021.10.16. | drHorváthTamás |

Címkék: tanfolyam fül fülműtét tympanoplastica

A napokban lezajlott a IV. Budapesti Mikrosebészeti Fülkurzus, amire olyan igény van, hogy az előző kurzus után pár nappal már betelt a lista, és már most van jó pár jelentkező a következő, 2022. októberére tervezett tanfolyamra. 2.5 nap tömény fülsebészet kifulladásig, jellemzően reggel fél 9-től este 6-7-ig. Szerintem idén is szuper volt, én legalábbis tök jól éreztem magam, de más is ezt jelezte vissza, és úgy éreztem nem csak udvariasságból.

Mi folyik itt?
- 2x3 óra/fő cadaver dissectio temporalis csonton és Thiel fixált fejen. A temporalis csont kizárólag fúrás gyakorlási céllal van, a Thiel fixált fejen viszont a lágyrészek is rajta vannak, ezért a tympanoplastica alaplépéseit is lehet rajta gyakorolni (tympanomeatalis lebeny kialakítása, graft vétel, láncolati rekonstrukció, stb.), de persze itt is ugyanúgy lehet fúrni.
- Előadások (anatómia, radiológia, mastoidectomia alapjai, tympanoplastica alapjai, stapedotomia alapjai, cholesteatoma sebészet, endoszkópos fülsebészet)
- Live surgery (tympanoplastica, stapedotomia, mastoidectomia) narrálással, adott esetben kínos kérdésekkel :). Próbáljuk meg együtt zavarba hozni az operatőrt!
- 2x3 óra érdekes műtéti videók és esetek bemutatása, kötetlen Q&A. Kérdések, amiket a nagy előadóban nem mersz megkérdezni, de nem hagy békén, networking.
- Kurzusvacsora.

Mi nincs itt?
- Oldalsó koponyaalapi sebészet, mivel a cél az alapok bemutatása és oktatása.
- Implantálható hallókészülékek kérdése, ugyanúgy a fenti okok miatt.

Szóval jövőre ugyanitt, és már érdemes most beregisztrálni! Kedvcsinálónak a korábbi kurzusokról: SOTE Mikrosebészeti fülkurzus 2018; II. Budapesti Mikrosebészeti Fülkurzus

süti beállítások módosítása