A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Több fórum a digitális egészségüggyel való ismerkedéshez

2020.02.06. | drHorváthTamás |

Címkék: internet előadás konferencia

A közeljövőben két különböző, a digitális egészségügyről szóló fórumon is elő fogok adni az interneten fellelhető egészségügyi információ kérdéskörében. Ugyan a témám mindkét helyen hasonló lesz, de a célcsoport, ezáltal a fókusz viszont teljesen más.

Időrendben az első a most február 22. szombaton, a Semmelweis Egyetemen megrendezésre kerülő, Győrffy Zsuzsa docensnő által szervezett "Digitális kommunikáció" workshop. Ez egy kreditpontos továbbképzés az orvosoknak. Szóval ha orvoskolléga vagy, még nincs programod 22. szombatra, és érdekel, hogy miként kezeljük a betegek online tájékozódását, mi a helyzet az orvos-beteg email és közösségi média kapcsolattal, illetve a telemedicina és az egészségügyi app-ok kérdésével, ráadásul mindez kreditpontokért, akkor várunk szeretettel! Bónusz, hogy bloggertársam, kolléganőm, Varga Zsuzsa is elő fog adni.

digitalis_kommunikacio_sote.jpg

 

A másik fórum az első Digital Health Summit február 27-én a Budapest Music Centerben, ahova ugyan szintén jöhetnek gyakorló orvosok, de ide sokkal inkább befektetőket, egészségügyi vezetőket, egészségügyi közgazdászokat, informatikusokat várnak, és az előadők, kerekasztalok résztvevői elsősorban egészségügyi nagyvállalatok, startupok, és a kormányzat képviselői lesznek.
dhs_logo.jpg

"Hazánkban első alkalommal kerül megrendezésre 2020. február 27-én a Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma. A hiánypótló konferencián a digitalizációs kihívásokról, a szükséges szabályzókról, az okos-kütyük alkalmazásáról, és a befektetők számára kínálkozó lehetőségekről értekeznek az előadók és a konferenciabeszélgetéseken részt vevő szakemberek.

Az évtizedek óta dübörgő technológiai fejlődés a szemünk láttára formálja át az egészségügyi szolgáltatásokat, és napjainkban ennek hatása már nemcsak az orvosi rendelők zárt függönyei mögött, a titkos kutatólaborokban, hanem a mindenki számára elérhető, egyszerűbb ellátási formák szintjén is érzékelhető. Az új megoldások révén a szolgáltatók, szolgáltatások összekapcsolhatók; a távgyógyítás, a személyre szabott egészségügyi szolgáltatások mellett pedig olyan újdonságokkal találkozhatunk a nagyon közeli jövőben, mint például a prediktív gyógyászat, vagy akár a mesterséges intelligencia-alapú online kivizsgálás."

 

Egyébként nemrég a MTV5 "Ez itt a kérdés" című műsorában vendégeskedtem hasonló ügyben, ahol a táplálkozási divatok kapcsán került elő az internet szerepe: 

Aztán mikor rákerestem a felvételre, az alábbi hirdetés jelent meg a hiteles online egészségügyi tájékoztatásról (is) szóló műsorban:

 screenshot_20200122-234156.jpg

Látszik a fejemen, hogy meg vagyok döbbenve, hogy milyen jól regenerálja a hallást 2 óra alatt az a cucc, amit a műsor felett reklámoznak... Most hogy ez pusztán azért van, mert fül- orr- gégészként, a keresési szokásaim miatt nekem a google adsense füles témát dob fel, és a laikusok meg teljesen más hirdetést látnak (remélem!), azt nem tudom, de attól még durva. Ennyit a hiteles tájékoztatásról.

Na ezért kell ezekről a dolgokról sokszor beszélni!

süti beállítások módosítása