A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

FESS műtét segíthet a jobb minőségű alváshoz

2016.01.10. | drHorváthTamás |

Címkék: alvás alvászavar fess műtét melléküregek melléküreggyulladás idült

Persze nem arról van szó, hogy ha bejön egy beteg a rendelőnkbe, hogy mindenféle alvásproblémái vannak, horkol, apnoézik, akkor az első gondolatunk az legyen, hogy "Aha, ennek a betegnek milyen jót tenne egy FESS műtét!". Viszont ha az alvásproblémák úgy derülnek ki, hogy közben a beteg krónikus melléküreg-gyulladásban szenved, akkor lehet egy olyan jó hírünk számára, hogy ha rendezzük a melléküreg-betegségét műtét úton, akkor elég jó eséllyel az alvásproblémái is javulni fognak. Legalábbis most ezt mutatták ki amerikai kollégák. Ők az alvásproblémák (sleep-related symptoms) alatt a nehéz elalvást, a gyakori felébredést, a nem kellemes érzést adó alvást, a fáradtan ébredést, és a napközbeni fáradtságot értik. Szóval nem is pl. a horkolást.

Egyébként ez a terület is hogy finomodik, nagyon régen volt a horkolás, aztán melléjött az apnoe, most meg már van ez a sleep-related symptoms elnevezésű még tágabb értelmezés. Érdekes!

 

süti beállítások módosítása