A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Alsó orrkagyló lateralizálás orrdugulás ellen

2014.07.31. | drHorváthTamás | komment

Címkék: orr orrdugulás orrkagyló

lower turbinate.jpg

Ha már szóba került a középső orrkagyló mozgatása, érdemes szólni az alsó orrkagyló mozgatásának lehetőségéről is. Ez teljesen másra való: az alsó orrkagyló csontos vázának oldalra törése, lateralizációja növeli a helyet az orrüregben, így javíthatja az orrlégzést (cikkcikkcikk). Én ezt kiegészítő beavatkozásként most már szinte minden esetben megcsinálom a mucotomia, alsó orrkagyló nagyfrekvenciás megkisebbítése mellé. Úgy tűnik, hogy sokszor dupla akkora hely lesz, mintha csak a mucotomiát csináltam volna meg, és elég tartósnak néz ki a hatás. Sőt, az utóbbi időben összvissz egy olyan betegem volt, aki a mucotomia után sem volt igazán elégedett az orrlégzésével, és ő volt az egyetlen, akinél nem tudtam lateralizálni a kagylót, mert olyan kemény volt a csontja. Pedig egyébként nem nehéz, csak egy jó mozdulat a kagyló medialis felszínére helyezett raspával, a műtősnő meg ellentartja a beteg fejét, aki semmit nem érez belőle, csak egy kis reccsenést hall. Ennyi.

süti beállítások módosítása