A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Az aspirin lassítja az acusticus neurinoma növekedését

2014.02.09. | VargaZs |

Címkék: aszpirin akusztikus neurinoma

Az Otology & Neurootology 2014. februári számában az acusticus neurinoma, vagy más néven vestibularis schwannoma kezelésében elért új eredményről számolnak be. 

vestib schwannoma.jpgkép: www.radiopaedia.org

A jóindulatú agytumorok közé tartozó, VIII-as agyidegből kiinduló megbetegedés jellemzően féloldali halláscsökkenést, fülzúgást, szédülést, később akár arcidegbénulást is okoz.

Harvardi kutatók eredményei arra engednek következtetni, hogy az aszpirin lassítja, akár megállíthatja ennek a jóindulatú tumornak a növekedését. A hatás hátterében azt vélik, hogy a gyógyszer a prosztaglandin szintézis egyik kulcs enzimének, a COX-2 -nek a célpontja, amely a legtöbb vestubularis schwannomában nagy mennyiségben található meg.

Az aszpirin egy relatíve ártalmatlan gyógyszer, éppen ezért ajánlják szedését elindítani, ha valakinél ilyen megbetegedést diagnosztizálunk.

süti beállítások módosítása