a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fülgyertya

2013.01.02. | drHorváthTamás | 4 komment

Címkék: fül fülzsír fülgyertya

Nagy ellenzője vagyok a fülgyertyának. Szerintem semmit sem ér, nagyjából szemfényvesztés, viszont láttam emiatt megégett fület, tehát akár veszélyesnek is mondhatnám. Februárban a twitter híradó keretein belül arról is írtam már, hogy az USA-ban az FDA elutasította a fülgyertyát, sőt, a fülgyertya lobbi reklamációjának sem adott helyet. Ugyanakkor sajnos nincs kézzelfogható, felmutatható bizonyíték a kezemben a fülgyertya ellen. Ha olyan beteggel találkozom, aki a fülgyertyát emlegeti, próbálok tudományosan érvelni, hiszen született már Laryngoscope  és Canadian Family Physician cikk is a témában. De tapasztalatom szerint sajnos a betegek egy kisebb, de elkötelezett csoportját sem egy szakorvos véleménye, sem az általa emlegetett szakfolyóirat cikkek nem hatják meg. Ők hisznek a gyertyában, kész, ez van.

Viszont most már van érdemi, a cikkeknél kézzelfoghatóbb fegyver is a kezemben a fülgyertya ellen, hohó! Konkrétan egy videóról van szó, amit dr. Christopher Chang kollégánk, a Fauquier ENT vezetője és bloggere készített, aki még nálam is elszántabb fülgyertya-ellenes. Nem átallott ez ügyben kísérleteket is csinálni, amiről aztán írt is egy bejegyzést, a videóját pedig én is belinkelem ide:

A videó lényege, hogy ami a művelet végén a gyertyából kiszedhető, az nem is a fülzsír, hanem égéstermék. Tehát nem hogy segítene a gyertya, még olyan dolgok is bekerülhetnek a hallójáratba, amiknek nem kéne, füst, illetve lerakódás a gyertyából.

Ennyi, nem tudok mást hozzátenni.