A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 17.

2012.06.04. | drHorváthTamás | komment

Címkék: nyelv onkológia köhögés szaglás reflux halláscsökkenés fülműtét melléküregek fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet melléküreggyulladás idült ízérzés chorda tympani akut halláscsökkenés

 

Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


A TGF-beta központi szerepet játszhat a krónikus sinusitis kialakulási fázisban. Ugyanez a TNF-alfa és több más cytokin, marker esetén nem volt kimondható egy belga kutatás szerint.
Cikk ITT.

20, terápiarezisztens krónikus sinusitises beteg orrgarati pH és pepszin analízise alapján felmerül, hogy a betegség oka akár reflux is lehet.
Cikk ITT.

A nervus cochlearis csontos csatornájának szűkülete állhat a gyermekkori akut halláscsökkenés (SSNHL) hátterében. Sőt, a stenosis mértéke a halláscsökkenés mértékét is predesztinálja.
Cikk ITT.

Gyermekek esetén az asztmától függetlenül is éjszakai köhögést okoz a rhinitis.
Cikk ITT.

Kiváló májusi "best of allergiás nátha" válogatás twitterről dr. Ves Dimov blogján, ITT.

Bőráttétek megjelenése fej-nyak rák esetén a végstádiumot jelenti, semmiféle terápiás modalitás nem segít már ilyen esetben.
Cikk ITT.

A középvonalat elérő, vagy azt meghaladó nyelv laphámrák esetén extrém ritka, hogy azonos oldali nyirokcsomó áttét nélkül az ellenoldalon találjunk metastasist.
Cikk ITT.

Tympanoplastica műtét után a betegek ízérzése javulhat. (Kivéve, ha pont a chorda sérül, lásd egy korábbi bejegyzést erről)
Cikk ITT.

A szülés pillanatától kezdve gyakorlatilag nem keletkezik új idegsejt az emberi szaglóhámban. Ezért is fejlődött vissza az emberek szaglása az állatokhoz képest.
Cikk ITT.

süti beállítások módosítása