A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

A facebook átveszi a hatalmat a fül- orr- gégészetben is

2011.10.12. | drHorváthTamás |

Címkék: internet facebookEgyik este, miközben rutinszerűen végigböngésztem a fül- orr- gégészeti híreket, egyszer csak realizáltam, hogy egy ideje egyértelműen több időt töltök a facebookon fül- orr- gégészet miatt, mint az RSS olvasóban. Ez megdöbbentett, hiszen kb. 1 éve még ez az arány nagyságrendileg 80% RSS olvasó, 15% twitter, 5% facebook volt, és hát a facebookot nem is szakmai hírforrásnak találták ki. Ugyanakkor ennek a most tapasztalt jelenségnek voltak előjelei, hiszen már nyár elején írtam, hogy a facebookon is létezik fül- orr- gégészet. De akkor ez csak mellékszál volt, és nem hittem, hogy valaha sokkal több is lesz ennél. Most viszont nálam a facebook már vezet, mint szakmai információs oldal!

IT berkekben már régóta mondogatják, hogy az RSS olvasót kezdi felváltani a twitter és a facebook. Korábban azt gondoltam, hogy egy nem az internethez kötött szakmában (pl. fül- orr- gégészet) ilyen fordulat sosem fog bekövetkezni, de lehet, hogy mégsem lesz igazam.

Azonban hozzátartozik a dologhoz, hogy most sem az RSS helyett használom többet a facebookot, hanem inkább mellette. Nem ugyanaz az info jön be a két csatornán. Az RSS továbbra is nélkülözhetetlen, a friss, aktuális hírek, szakmai újságok cikkei onnan jönnek, ezt kiegészíti a twitter. Viszont a facebookon egyre pezsgőbb a szakmai élet, az online oktatás, ami elsősorban a szakmai csoportoknak köszönhető. A legnagyobb fül- orr- gégészeti csoportokban, az ORL - HNS Union-ban, az ORL for all-ban, az ENT Today-ben, valamint a Jordan ORL - HNS-ben naponta többször is képekkel illusztrált esetbemutatások vannak, a kollégák kérdeznek, válaszolnak, vitatkoznak szabadon. A legjobb az ORL - HNS Union, ami négy meghatározó csoport fúziójából jött létre, és szabályos tematika alapján haladnak hétről-hétre az online továbbképzésben. Szinte minden típusú betegségről, állapotról szó van. Tényleg mindenről.

Nem gondoltam volna valaha, hogy a facebookon napi szinten akár fél órát is el fogok tölteni szakmai okok miatt. De kár kihagyni! Meg hát ezzel legalizálni lehet a facebookozást is...

süti beállítások módosítása