A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Szeptemberben volt egy éves az ENT House Budapest. Honnan jöttünk, és merre tartunk?

2009.10.20. | drHorváthTamás | 1 komment

Címkék: ent house hírek

 

Kicsit késve írok egy fontos évfordulónkról: szeptember elején volt egy éve, hogy az ENT House Budapest rendelő megkezdte működését. Egyébként mi magunk is késéssel ünnepeltünk, hiszen múlt hét péntek este rendeztünk egy kisebb összejövetelt a közeli Mandragóra étteremben. Ami olyan jól sikerült, hogy bár vittem fényképezőgépet, és a vacsora előtt csináltam is két fotót, de aztán utána elfelejtkeztem róla, így a később érkezőket sem sikerült megörökítenem. Mind a két egész fotó amúgy már felkerült a facebook-ra, de most itt is megtekinthetők.



 
Mindenesetre így végre volt egy olyan alkalom, hogy a kollégákkal kötetlenül végigbeszéljük az elmúlt évet, a jelen helyzetet, és a jövőre vonatkozó terveinket is. Ez a bejegyzés ennek esszenciáját tartalmazza, legalábbis az én szemszögemből.


Mi történt az első évünk alatt?

Kezdeném a legelejéről. A rendelőnk bizonyos értelemben kényszerből jött létre. Ugyanis ha a volt Orvostovábbképző Egyetem (utolsó nevén Országos Gyógyintézeti Központ, azaz a Szabolcs utcai kórház) fül- orr-gégészeti osztálya az első nagy egészségügyi átszervezéseknek köszönhetően 2007-ben nem szűnik meg, vélhetően mi sem próbáljuk meg más úton folytatni az eddigi közös munkánkat. De megtörtént, és most itt vagyunk. Tehát a rendelőnk egy szakmai műhely kialakítása/folytatása céljából jött létre, nem pedig csak azért, hogy ismerős orvosok ugyanabban a rendelőhelyiségben végezzék magánrendelésüket. Ennél többet szeretnénk. Erről a honlapunk kezdőlapján, és a "Magunkról" menüpont alatt elég részletesen írunk is. Mindenesetre a csapat épül, már beindult a közös gondolkodás, közös diagnosztikus és terápiás protokollok felállítása, működik a betegbemutatás, szóval pozitívan alakulnak a dolgaink. Ráadásul a rendelő magját képező csapathoz azóta több, szintén rangos iskolában tanult kolléga csatlakozott, például dr. Dérfalvi Beáta immunológus- gyermekgyógyász, dr. Horváth Róbert alvásdiagnosztikával foglalkozó tüdőgyógyász, dr. Csoma Zsuzsa allergológus-tüdőgyógyász, illetve dr. Patkó Tamás szédülésdiagnosztikával foglalkozó fül- orr-gégész.

A rendelő a szakmaiságon túl is sokat fejlődött egy év alatt. A fejlesztéseknél elsősorban a betegek igényeit próbáljuk szemünk előtt tartani, ennek érdekében kérjük a betegeinket, hogy kritikus szemmel töltsék ki a kérdőíveinket. Hiszen ezekkel nem az a célunk, hogy magunknak bizonygassuk, milyen frankók vagyunk, hanem kiderüljenek a gyengeségeink, mik azok, amiken javítani kell. Az első két széria kérdőív eredményeit kiértékelés után szintén felraktam a facebook-ra, ITT lehet őket megtekinteni. Bár összességében jól szerepeltünk, de négy ponton a betegek véleménye szerint szükség volt előrelépésre. Ezek pedig a rendelő berendezése, a várakozás időtartama, a neten található, betegségekre vonatkozó információtartalom, valamint az online előjegyzés. A rendelőt szépítgetjük, lett gyereksarok, még több kép is. A várakozási idő csökkent, mivel ennyi idő kellett ahhoz, hogy kialakuljon, melyik típusú vizsgálatra mennyi idő kell a gyakorlatban. A neten található hasznos információ mennyiségét itt a blogon, twitteren, facebookon, és del.icio.us-on folyamatosan növeljük. Az egyetlen olyan tényező, amiben eddig nem sikerült előrelépni, az az online előjegyzés. Ennek az a fő oka, hogy az újonnan belépett kollégák rendelését is figyelembe kell venni a fejlesztéshez, ami még alakulóban van. De igyekszünk.


Mi a helyzet a jövővel?

Az általános fül- orr- gégészet szerencsére már jól és egész olajozottan működik, köszönhetően a rendszeres betegbemutatásnak, a protokolloknak, a mindennapi rendelésnek, és nem mellesleg a hétvégi ügyeletnek. Per pillanat ezért elsődleges célunk azon új szakterületek bevezetése és ismertté tétele, melyek képviselői az utóbbi hónapokban kezdték meg munkájukat. Bár a nevünk továbbra is ENT House Budapest (ENT= Ear Nose Throat = Fül Orr Torok), de a fül- orr-gégészeten túl nyitottunk a gyermekgyógyászat, a tüdőgyógyászat, az alvásdiagnosztika, és a szédülésdiagnosztika felé, ezzel teljesen lefedve a légúti és fülbetegség spektrumot. Ezen kívül szeretnénk még tovább bővülni, már vannak is nívós szakmai hátterű kollégák a horizonton, akik ha minden jól megy, a későbbiekben együttműködnének velünk.
 
Ami az én személyes szempontomból jó hír, hogy a múlt pénteki összejövetelünkön lehetőséget kaptam, hogy részletesebben ismertessem a kollégákkal a web 2.0-ás megjelenésünkkel kapcsolatos jelenlegi és jövőbeli stratégiánkat. Úgy néz ki, szerencsére más is kedvet kapott a blogíráshoz, ezért remélhetőleg a jövőben már nem csak én untatom itt az olvasókat, hanem a többi kolléga is. Tehát még több hasznos és érdekes egészségügyi információhoz fognak jutni az érdeklődők, ráadásul nem csak fül- orr-gégészeti témában.

 

süti beállítások módosítása