A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Podcast #25: A garat-gége reflux és annak objektív vizsgálati lehetőségei

2024.01.21. | drHorváthTamás | komment

Címkék: podcast reflux LPR laryngopharyngeal reflux

A garat-gége reflux (LPR - Laryngo-Pharyngealis Reflux) egy manapság gyakori fül- orr- gégészeti probléma, mondhatni népbetegség, amit persze sokszor könnyen rá is sütünk olyan bizonytalan panaszokra, mint krákogás, gombócérzés, rekedtség, köhögés, stb. Az adást a nemrég megjelent, "Triological Best Practice: What is the Appropriate Objective Testing for Patients with Suspected Laryngopharyngeal Reflux?" című ajánlás ihlette, ami az objektív vizsgálatok szerepét helyezi el az LPR vonatkozásában. Mi különbözteti meg az LPR-t a hagyományos refluxtól, a GERD-től (Gastro-Esophageal Reflux Disease)? Miért ilyen gyakori manapság? Mik a tünetei, hogyan vizsgáljuk? Mik a jellemzői az objektív teszteknek? Ezekről beszélgetünk ebben a szűk 20 perces adásban:spotify_2.jpg

Korábbi podcast adásaink ITT érhetők el.

És a Canva szerint az LPR, tádááám:

lpr_canva.png

süti beállítások módosítása