A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

1000. blogbejegyzés

2021.12.01. | drHorváthTamás |

Címkék: ent house hírek

m.jpg

Hát eljött ez a pillanat is, ezzel a poszttal az 1000. blogbejegyzésemet írtam meg. Először ennek kapcsán egy csomót akartam írni, mert annyira meghatódtam :), de végül is csak egy visszatérően nekem szegezett kérdést válaszolok meg benne.

Már jó sokszor megkérdezték tőlem, hogy hogy a francba tudok ennyit írni egy ilyen kis területről, mint a fül- orr- gégészet? Én meg ilyenkor először is elküldöm az illetőt az anyjába, hogy itt sértegeti a fül- orr- gégészeket azzal, hogy kis terület. A fül- orr- gégészet olyan nagy terület, hogy a közel 20 éves pályám során most jutottam el odáig, hogy talán a fülészetet, fülsebészetet fogom tudni majd annyira átlátni, ahogy azt magamtól elvárom (meg mondjuk a parotist), a többire esélyem sincsen. A gégéhez mélységében sohasem értettem, a nagyobb onkológia pedig nem nekem való sem lelkileg, sem a bechterewes izületeimnek. Az orr- és melléküreg kérdéskört végül fájó szívvel, de kb. 2-3 éve teljesen elengedtem. Csináltam én már egyedül endoszkópos medialis maxillectomiákat, Draf III-at, osteoplasticus műtétet, szóval kezdtem belejönni, nem volt egyszerű ezt mind eldobni, de a fülben való minőségi fejlődéshez még ez is túl széles paletta. Tehát a fül- orr- gégészet nem kis szakma, bocs! Professzionális sebészi szinten már nincs "jó fül- orr- gégész". Az ügyeletet el kell tudni látni, de ezen túl jó fülsebész, rhinológus, onkológus, endokrin sebész, allergológus, otoneurológus külön van csak, mindenhez is értő ember már nincs. A reneszánsz kora lejárt.

A "hogy tudsz ennyit írni" kérdésre pedig a valódi válasz az, hogy valójában mindenkinek tudnia kellene több száz, vagy akár ezer gondolatot mondania a szakmájáról, hivatásáról. Legalábbis, ha érdekli :)))). Vegyük az ácsokat. Érdekes lehet, hogy milyen hosszú szögeket használnak a tető ácsolásához, és miért. Ezek milyen fémből vannak? 500 éve hogyan ácsoltak? Egyáltalán, mióta létezik ez a mesterség? Hol gyártják a legtöbb szöget? Miről ismerszik meg a jó minőségű szög? Van-e alternatívája a szögeknek? Használnak-e mágneses cuccokat a szögek tárolásához? Melyik a praktikus kalapács az ácsoláshoz? Hol érdemes kalapácsot venni? Mik a tippek-trükkök, hogy ne csapjunk a kezünkre? Merre tart az ács szakma? Van-e robotizálás? Mi a helyzet a tériszonnyal? Biztos vannak legendás ács balesetek is. Most 2 perc alatt adtam 15 blogbejegyzés tippet egy ácsolási bloghoz, de ha gondolkodnék, még 20 témát biztos fel tudnék vetni, pedig nem vagyok ács. Viszont fül- orr- gégész meg vagyok, tehát még szép, hogy tudtam írni 1000 bejegyzést!

Mindenesetre most akkor jól megveregetem a vállam, és folyt. köv.!

süti beállítások módosítása