A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti referenciaforrás: OTOSOURCE

2019.08.20. | drHorváthTamás |

Címkék: internet képzés általános fül orr gégészet

Facebookon belefutottam egy érdekes kezdeményezésbe, aminek OTOSource a neve (https://www.otosource.org/). Először azt hittem, hogy ez is a 12-egy-tucat olyan kézikönyv jellegű weboldal közé tartozik, ami elsősorban nem a betegeknek, hanem az orvosoknak, rezidenseknek, szakorvos-jelölteknek szól a fül- orr- gégészetről, de nem. Egyrészt ez annál mondjuk úgy, hogy hivatalosabb, ugyanis ez az USA fül- orr- gégészeti társaság "Comprehensive Curriculum Task Force and Work Group"-jának a terméke. Másrészt az első pár kattintás után kiderült, hogy tartalmi szinten is teljesen másról van szó. Itt nem neves fül- orr- gégészek írtak szövegeket és ábrákat különböző témákban, hanem cikkeket, illetve tankönyveket, videókat ajánlanak. Persze ez elsőre akár csalódás is lehet, hiszen nem kapjuk tálcán, tömörítve, a lényegre koncentrálva az információt. De jobban belegondolva, tulajdonképpen még érdekesebb is, ha az ember látja, hogy az adott terület szakembere, neves művelője melyik cikkeket, tankönyveket tartja fontosnak. Nyilván macerásabb ezeket a cikkeket, könyveket beszerezni (khmm, nem okvetlen...), ugyanakkor sokkal szélesebb kapukat tárnak így ki, mintha 10 sorban írtak volna valamit. 10 soros szövegből sok van a neten, ilyet viszont eddig nem láttam.

De mit is tud az OTOSource? Van 12 nagy témakör, vegyük ebből az Otology / Audiology-t, ami elég impozáns tartalomjegyzékkel bír:

otosource_otology.jpg

 

Aztán csak a hecc kedvéért menjünk rá az első fejezetre, a temporalis csont anatómiájára, és ez jön elő:

screencapture-otosource-org-content-temporal-bone-anatomy-2019-08-19-16_36_50.png

 

Rövid összefoglaló, hogy miről is szól ez a fejezet, mi a lényeg, és az alatta lévő menüpontok mutatják, hogy milyen alfejezetekre bontják például a temporalis csont kérdését. És ha még tovább megyünk, például rákattintunk az első menüpontra, azaz az embriológiára, egyszerre ki is derül, hogy mi is ez az egész OTOSource:

otosource_otology_embryology.jpg

 

Ennyi??? Hát igen, ennyi. Felsorolnak 3 cikket, ami az adott területet legjobban lefedi, és hajrá. Én a kíváncsiság kedvéért megnéztem ezeket a cikkeket, és tényleg jók. Komprehenzív, ugyebár. Szerintem tök jó dolog, és irigykedem az USA rezidensekre.

süti beállítások módosítása