A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti hírlevelet indítok az érdekesebb cikkekből

2013.04.07. | drHorváthTamás |

Címkék: internet hírlevél általános fül orr gégészet

Elindítok egy alapvetően fül- orr- gégészeknek szóló, hetente megjelenő hírlevelet. Persze nem csak fül- orr- gégészek iratkozhatnak fel, hanem bárki, akit érdekelnek a szakmai hírek, amik jellemzően általam érdekesnek tartott, friss fül- orr- gégészeti cikkek linkjei, és mindenféle, a fül- orr- gégészethez így vagy úgy kötődő aktualitások. Nem fogom teleszemetelni senki levelesládáját, összvissz hetente 1 levélről van csak szó, és bármikor le lehet iratkozni. Az első levél a jövő héten menne ki.

Feliratkozás a hírlevélre:

Miért hírlevél?

Még sohasem számoltam meg, de nagyságrendileg havonta kb. 4-500 fül- orr- gégészeti cikk jelenik meg az RSS olvasómban. (Valójában kétszer ennyi, mivel MDLinx-en is követem a fül- orr- gégészetet, ahova ugyanazokból az újságokból jönnek a hírek, amikre amúgy is fel vagyok iratkozva. Így minden jobb újság cikkét kétszer is megkapom, egyszer magától az újságtól, és egyszer az MDLinx-től. Viszont azért szeretem az MDLinxet, mivel atombiztosan minden délelőtt 11:30 és 11:45 között tematizálva betöltik a híreket, így ebédidőben garantáltan tudok a fül- orr- gégészetről a telefonomban olvasni :). Ehhez képest maguk az újságok teljesen random küldik az anyagot, a nagy többség havonta egyszer ömlesztve 30-50 cikket, de pl. a Hearing Research meg a Pediatric Otolaryngology kb. hetente küld egyszerre 5-10 cikket. Viszont az újságok mindig több nappal, esetleg több héttel az MDLinx előtt már kirakják a cikkeiket.)

Mindenesetre kb. 95%-ban csak a cikkek címét futom át, és már görgetem is tovább az olvasót, mert annyira nem tűnik érdekesnek, vagy nem vág a témámba. De ha a cím felkelti az érdeklődésem, akkor az absztraktot is elolvasom, ha pedig nagyon érdekes az absztrakt, akkor megpróbálom megszerezni, letölteni a teljes cikket. Ezeket az érdekesebb cikkeket próbálom megosztani twitteren, de a magyar fül- orr- gégészek - Pozsgai Zsoltot leszámítva - tudtommal egyáltalán nem használják a twittert. Azoknak, akik ott lemaradnak a hírekről, már egy ideje csinálom itt a blogon a "Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren" rovatot, ami egy válogatás a válogatásból, de most kitaláltam valami újat. Vagyis nem újat, mivel a hírlevél az egyik legrégebbi internetes hírforrás fajta, csak nekem új, én még nem csináltam ilyet korábban. Már régóta kacérkodtam a gondolattal, de a Webisztánon nemrég megjelent bejegyzés döntötte el a kérdést, és most végre meg is csináltam.

A terv az, hogy heti rendszerességgel küldök levelet a feliratkozóknak. Valószínűleg vasárnap esténként küldöm majd ki, mert akkor érek rá erre legjobban. Nagyrészt az adott héten legérdekesebbnek ítélt cikkek linkjét fogja tartalmazni, esetleg fül- orr- gégészeti blogokból, vagy fül- orr- gégészeti facebook csoportokból származó érdekességek is lesznek benne, vagy bármi, amit szakmailag hasznosnak gondolok.

süti beállítások módosítása