a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Nincs zajártalom kabrióban

2010.08.04. | drHorváthTamás |

Címkék: fül zaj halláscsökkenésÉs igen, végre, ebből is írtak tudományos cikket: úgy tűnik, a kabrióban nem kell félni a zajártalomtól! Legalábbis azt találták a kedves kollégák, legfeljebb 110 km/órás sebességnél az angol utakon autókázva. Bár azt kimutatták, hogy leeresztett ablaknál szignifikánsan erősebb zajterhelés éri a fület, mint felhúzott ablaknál. Ezen kívül a nyergesvontatók mellett azért közel 100 dB hangintenzitás is éri a hallószervünket, valamint a tolerancia-küszöbként sok helyen elfogadott 85 dB-t alkalmasint más helyzetekben is átlépte a zaj. Mégis elmondható, hogy az átlag alapján nem kell félni a halláskárosodástól. Mindenesetre további kutatásokat javasolnak az átmeneti halláscsökkenés irányába. Remek!

Kíváncsi vagyok, hogy vajon van-e olyan leendő vagy jelenlegi kabriótulajdonos, aki az alkalmi nagyobb zaj miatt tesz le erről a típusú autózásról. Bár nincs kabriós tapasztalatom, részemről jobban félnék az arcüreg- vagy torokgyulladástól, esetleg a fülkürthuruttól. Várom kabriósok jelentkezését ilyen irányú study céljából!

(képforrás: classicaldrives.com)