a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Hogyan használjuk az orrspray-t?

2016.06.29. | HTamas |

Címkék: orr orrcsepp orrspray

Főleg fülkürtműködési panaszok esetén az orrcsepp helyes használata fontos, annak idején írtam is erről egy később sokak által megosztott bejegyzést. Az orrcseppel szemben az orrspray-knél eddig nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a technikának, csak azt szoktam mondani a betegeknek, hogy inkább a vízszinteshez közeli síkban tartsák az orrspray-t, mintsem a függőlegeshez közeli síkban, de mást nem. Most viszont szingapúri kollégák festett spray-k segítségével azt is megnézték, hogy javít-e a sprayhasználat hatékonyságán, ha a beteg a spray befújása alatt enyhén beszívja az orrán keresztül a levegőt. Azt találták, hogy egyértelműen nagyobb felületre jut el a spray a beszívás hatására, mintha csak úgy simán befújja valaki a spray-t. Ezek szerint érdemes lehet így fújni a spray-t.