a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Ezért ne kerüljön a gyerkőcök orrába gombelem

2016.02.17. | HTamas |

Címkék: orr idegentest gyermek fül orr gégészet gombelem

A gyerekek előszeretettel dugnak az orrukba és a fülükbe is mindenféle dolgot, pl. már egy komplett lego szett is kijönne a sok alkatrészből, amiket szép lassan kiszedtem. De klasszikus vonal még a gyöngy is, illetve a virágföld orrba/fülbe dugása is nagy sláger. Ennél viszont sokkal veszélyesebb ügy a gombelem, ami a nyálkahártyafelszíneket érintve rövidre zár és égeti például az orrban, emiatt nagyon veszélyes tud lenni. Egy indiai kórház sürgősségi osztályán a kollégák 11 gyerkőc orrából szedtek ki az elmúlt pár évben gombelemet, és megnézték, hogy 1 évvel később mi a helyzet ezekben az orrokban. Gyakorlatilag mindegyik gyerkőc orrában tartós pusztítást okozott az elem. Mindegyik gyerek orrsövénye kilyukadt, számos helyi légúti szűkületet okozó összenövés is kialakult, sőt, valakinél még az orr is deformálódott. Szóval ne hagyjuk elől az elemeket!
(cikk)