A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Cikkem a Neurochemical Research-ben

2016.01.25. | drHorváthTamás |

Címkék: kutatás cikk

Megszületett, és nagyon jól van az a kis elefántborjú, aki kifejezetten hosszú vemhesség után, farfekvéssel, komplex születési procedúrával jött világra. Talán így tudnám jellemezni azt, hogy végre-valahára, több, mint egy évtizednyi kutatómunka után elfogadták a PhD-mhoz szükséges elsőszerzős cikkemet a Neurochemical Research-ben (pubmed). Így remélhetőleg lassan megszerezhetem a fokozatot a Luca Széke Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskolában. Hát, így jár az, aki közkórházi állás mellett alapkutatás PhD munkát vállal be. A cikk egyébként arról szól, hogy kifejlesztettünk egy modellt (hemicochlea kalcium imaging), amelynek segítségével a belsőfül Corti szervében szinkron lehet vizsgálni a szőrsejtek környéki különböző támasztósejt típusok kalcium jelátviteli rendszerét, amit mi a hallásprotekcióban részt vevőnek gondolt ATP stimulussal figyeltünk meg. Aki szerint ez teljesen unalmasnak hangzik, annak érdemes kicsit elmélyedni a témában, és egyből meggondolja magát. Ehhez itt van három free fulltext cikk, amikre én is hivatkoztam: 1, 2, 3

A cikk nem jöhetett volna létre, ha nincs Polony Gábor barátom-kollégám, akivel vállvetve nyomtuk éjszakába nyúlóan a kísérleteket, valamint Halmos Gyuri, aki annak idején hazahozta magát a hemicochlea preparátumot az USA-ból, Dallos Professzoréktól.

 

süti beállítások módosítása