a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

FESS műtét segíthet a jobb minőségű alváshoz

2016.01.10. | HTamas |

Címkék: alvás alvászavar fess műtét melléküregek melléküreggyulladás idült

Persze nem arról van szó, hogy ha bejön egy beteg a rendelőnkbe, hogy mindenféle alvásproblémái vannak, horkol, apnoézik, akkor az első gondolatunk az legyen, hogy "Aha, ennek a betegnek milyen jót tenne egy FESS műtét!". Viszont ha az alvásproblémák úgy derülnek ki, hogy közben a beteg krónikus melléküreg-gyulladásban szenved, akkor lehet egy olyan jó hírünk számára, hogy ha rendezzük a melléküreg-betegségét műtét úton, akkor elég jó eséllyel az alvásproblémái is javulni fognak. Legalábbis most ezt mutatták ki amerikai kollégák. Ők az alvásproblémák (sleep-related symptoms) alatt a nehéz elalvást, a gyakori felébredést, a nem kellemes érzést adó alvást, a fáradtan ébredést, és a napközbeni fáradtságot értik. Szóval nem is pl. a horkolást.

Egyébként ez a terület is hogy finomodik, nagyon régen volt a horkolás, aztán melléjött az apnoe, most meg már van ez a sleep-related symptoms elnevezésű még tágabb értelmezés. Érdekes!