A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Felhívás a fülzúgás kezelésére vonatkozó kutatásban való részévételre

2015.11.19. | drHorváthTamás |

Címkék: kutatás fül study fülzúgás tinnitus

Bajor Bence dr, aki mind a rendelőben, mind a Bajcsy Kórházban kollégám, megkért, hogy az alábbi felhívást tegyem közzé itt a blogon:

"2014 márciusa óta zajlik Európában 67 helyszínen egy új fülzúgás terápia kipróbálása (3. fázisú klinikai vizsgálat, kettős vak), melyre ezúton buzdítjuk a kollégákat és betegeket. Olyan betegek jelentkezését (vagy küldését) várjuk, akiknek folyamatos fülzúgásuk (tinnitus) van, mely középfülgyulladás, vagy valamilyen belsőfül trauma hatására kezdődött el, 6 hónapon belül. Traumának számít a légnyomás változás (pl. repülő út), dörej ártalom, zajártalom, vagy fizikai trauma. Sajnos csak ezen okokra visszavezethető fülzúgással élő beteget választhatunk be a vizsgálatba. Akiknek minden egyéb ok nélkül ("magától") kezdett el zúgni a füle, nem tud részt venni a vizsgálatban.

A kezelés a dobhártya mögé, a dobüregbe adott injekciót jelent, 3 egymást követő napon. Az injekció esketamin hidroklorid-ot tartalmaz, mely a belső fül NMDA receptorain fejti ki hatását. Mivel a tinnitusnak (fülzúgás) nincs evidenciákon alapuló biztos terápiája, úgy gondoljuk, érdemes figyelmet fordítani ezen új gyógyszeres lehetőségre. Eddigi tapasztalataink alapján jól tolerálható a dobüregbe adott injekció. Ezt követően még 3 kontroll vizitre kell megjelenni.

A study (AM-101-CL-12-02) több nyelvű tájékoztató honlapja: http://www.tinnitus-study.info

Személyre szabott információ, illetve jelentkezés céljából hívható dr. Bajor Bence (Bajcsy Kórház): 0620-4052053 (munkaidőben)."

süti beállítások módosítása