a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Felhívás a fülzúgás kezelésére vonatkozó kutatásban való részévételre

2015.11.19. | HTamas |

Címkék: kutatás fül study fülzúgás tinnitus

Bajor Bence dr, aki mind a rendelőben, mind a Bajcsy Kórházban kollégám, megkért, hogy az alábbi felhívást tegyem közzé itt a blogon:

"2014 márciusa óta zajlik Európában 67 helyszínen egy új fülzúgás terápia kipróbálása (3. fázisú klinikai vizsgálat, kettős vak), melyre ezúton buzdítjuk a kollégákat és betegeket. Olyan betegek jelentkezését (vagy küldését) várjuk, akiknek folyamatos fülzúgásuk (tinnitus) van, mely középfülgyulladás, vagy valamilyen belsőfül trauma hatására kezdődött el, 6 hónapon belül. Traumának számít a légnyomás változás (pl. repülő út), dörej ártalom, zajártalom, vagy fizikai trauma. Sajnos csak ezen okokra visszavezethető fülzúgással élő beteget választhatunk be a vizsgálatba. Akiknek minden egyéb ok nélkül ("magától") kezdett el zúgni a füle, nem tud részt venni a vizsgálatban.

A kezelés a dobhártya mögé, a dobüregbe adott injekciót jelent, 3 egymást követő napon. Az injekció esketamin hidroklorid-ot tartalmaz, mely a belső fül NMDA receptorain fejti ki hatását. Mivel a tinnitusnak (fülzúgás) nincs evidenciákon alapuló biztos terápiája, úgy gondoljuk, érdemes figyelmet fordítani ezen új gyógyszeres lehetőségre. Eddigi tapasztalataink alapján jól tolerálható a dobüregbe adott injekció. Ezt követően még 3 kontroll vizitre kell megjelenni.

A study (AM-101-CL-12-02) több nyelvű tájékoztató honlapja: http://www.tinnitus-study.info

Személyre szabott információ, illetve jelentkezés céljából hívható dr. Bajor Bence (Bajcsy Kórház): 0620-4052053 (munkaidőben)."