a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Hatalmas osteoma a homloküregben

2015.05.15. | drHorváthTamás |

Címkék: homloküreg melléküregek draf osteoma osteoplasticus homloküreg műtét

Bajor Bence kollégámmal operáltunk egy beteget, akinek egy hatalmas osteoma zárta le a homloküreg bal felét. Le is fényképeztük, mert annyira érdekes volt. Osteoplasticus feltárást alkalmaztunk ismét, és így jól látható a bal homloküregben található nagy elváltozás:

frontal_sinus_osteoma.jpg

Eltávolítás után az osteoma így nézett ki, bár hozzátartozik, hogy szerintem legalább az 1/4-ét, vagy 1/3-át el kellett fúrjuk, hogy egyáltalán ki tudjuk venni az üregből, mivel öntvényszerűen beleállt a rostákba is:

frontal_sinus_osteoma_2.jpg

Draf II/B szerint terveztük feltágítani a homloküregi átmenetet, de ezt a folyamat magától megtette, nem volt már mit fúrjunk:

frontal_sinus_osteoma_3.jpg

És nem győzöm hangsúlyozni a korábbi homloküregműtétekkel szemben elérhető nagyon jó kozmetikai eredményeket. Ez még csak a subcutan varrás stádiuma:

frontal_sinus_osteoma_4.jpg