a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Mindenféle durva fültükri képek

2014.11.16. | drHorváthTamás |

Címkék: foto fül gombás fertőzés hallójáratgyulladás hallójárat középfülgyulladás akut

Fülészeti szemmel elég érdekes ügyeletem volt most. Egy csomó bizarr dolgot sikerült lefényképeznem, bár a képek minőségéért én kérek elnézést. Ezeket sikerült összeszednem:

 

A beteg fülébe reggel bemászott egy nagy bogár, amit olaj becsepegtetésével sikerült megölni, de még ott maradt, és teljesen kitölti a hallójáratot az isthmustól medialisan:

IMG_20141116_115640.jpg

A rovar (csótány?) eltávolítva:

ear canal insect.jpg

 

Egy másik beteg panaszmentes fülébe egy hegesztés során bepattant valami olvadt fémdarab, legalábbis mint később kiderült. De mivel először azt mondta el, hogy tegnap horgászás közben kezdett fájni a másik füle, először azt hittem, hogy egy ólomsúly, de arra nem emlékezett, hogy a jó fülbe beleesett volna valami...

ear canal foreign body.jpg

Ugyanennek a betegnek a másik fülén egy olyan gennyes középfülgyulladás volt, hogy hófehér volt a dobüreg, nem is láttam még ennyire fehérnek a gennyet:

purulent otitis media 1_1.jpg

Felszúrás után a kibuggyanó, sűrű, tejfehér genny:

purulent otitis media 2.jpg

 

És végül egy gombás hallójárat-gyulladást is sikerült fotóznom, bár ez kritikán aluli minőségű. De talán látszik, hogy a szűk hallójárat első fala mentén (jobb oldalon) vattaszálcsa-szerű gombatelepek láthatóak, alatta-mögötte meg ott a genny:

mycotic external otitis.jpg