a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

A Burow oldat antibakteriális hatása

2014.09.01. | HTamas |

Címkék: fül hallójáratgyulladás külsőfül burow

Nagyon szeretem a Burow oldatos gézcsíkot a hallójárat-gyulladás kezelésére. A gombás folyamatokat kivéve szinte mindig nagyon jól lelohasztja a duzzanatot, javítja a panaszokat, csökken a folyás, fájdalom. Nem okvetlen azonnal, de előbb-utóbb lényegében mindig. Mindehhez ez egy pofonegyszerű oldat, alumínium-acetát és víz. Azt gondolom, hogy pont az egyszerűségében rejlik a hatékonysága, ha egy ennél cizelláltabb oldatról lenne szó, akkor nem is biztos, hogy ilyen univerzálisan jól működne.

Gondoltam megnézem, hogy vizsgálták-e már a Burow hatásspektrumát kórokozó szintjén. A közlemények (1, 2) abszolút felülmúlták az elvárásaimat, mert úgy tűnik, hogy ez egy csodaszer. A cikkek szerint minden kórokozót kinyír, bár valamit csak lassan, és nem igazán találtak olyan bacit, amire nem hatott volna, legyen az Staphylococcus, Streptococcus, Pseudomonas, MRSA, stb. Japán kollégák kicsit módosítottak a sima Burow oldat receptjén, adtak hozzá ecetsavat és borkősavat, amitől még inkább hiper-szuper lett. Például a Pseudomonast 30 másodperc, a Candidát 2 perc alatt végezte ki, mindezt érdemi mellékhatás nélkül. Én mondjuk már az eredeti oldattal is jól elvagyok, nem hiszem, hogy áttérnék másra.

Jók ezek a helyi szerek. Egyrészt költséghatékonyak, másrészt az egyre növekvő antibiotikum-rezisztencia miatt is szerintem egyre inkább reneszánszuk lesz, és az jó. Burow oldatot mindenkinek!