a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Meniere betegségben ÉS alvászavarban szenvedő betegeket várnak vizsgálatra

2014.04.18. | HTamas |

Címkék: meniere betegseg alvási apnoe

Zsuzsa pár napja írt egy bejegyzést a Meniere betegség egyik legújabb kutatási irányáról, és a bejegyzéshez dr. Buda Bernadett kolléganőnktől érkezett egy hozzászólás, amiből kiderült, hogy ő és Gerlinger professzor úr egy kutatást kezdtek nemrég a Meniere betegség és az alvási apnoe összefüggésében. Betegeket toboroznak a kutatáshoz, ezért gondoltam közreadom külön is a hozzászólást, mivel fontos lenne, hogy minél több beteg jelentkezzen:

"Gerlinger professzor úrral egy olyan vizsgálatot indítottunk pár hónapja, mely pontosan arra irányul, hogy esetleg próbáljuk valamilyen módon bizonyítani, lehet-e összefüggés a kezeletlen alvási apnoe és a Meniere betegség között. Egy Meniere betegeket összekötő portálon feltett kérésemre rövid időn belül 13 menieres, és egyidejűleg kerdőív alapján horkoló és esetleg apnoe-s beteg jelentkezett, akiket most vizsgálunk ki felső légúti és alvás státusz irányában, és végzünk nekik részletes alvásvizsgálatot. Azt tervezzük a továbbiakban követni, hogy az alvási apnoéjük kezelése vajon csökkenti-e a rohamok gyakoriságát, tartamát, erősségét.
Rendkívül érdekes vizsgálatnak ígérkezik, ha esetleg a blog olvasói vagy írói ismernek menieres és feltehetőleg horkoló, vagy apnoes beteget, kérem adják meg nekik az elérhetőségemet: budber@yahoo.com."