a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Az aspirin lassítja az acusticus neurinoma növekedését

2014.02.09. | VargaZs |

Címkék: aszpirin akusztikus neurinoma

Az Otology & Neurootology 2014. februári számában az acusticus neurinoma, vagy más néven vestibularis schwannoma kezelésében elért új eredményről számolnak be. 

vestib schwannoma.jpgkép: www.radiopaedia.org

A jóindulatú agytumorok közé tartozó, VIII-as agyidegből kiinduló megbetegedés jellemzően féloldali halláscsökkenést, fülzúgást, szédülést, később akár arcidegbénulást is okoz.

Harvardi kutatók eredményei arra engednek következtetni, hogy az aszpirin lassítja, akár megállíthatja ennek a jóindulatú tumornak a növekedését. A hatás hátterében azt vélik, hogy a gyógyszer a prosztaglandin szintézis egyik kulcs enzimének, a COX-2 -nek a célpontja, amely a legtöbb vestubularis schwannomában nagy mennyiségben található meg.

Az aszpirin egy relatíve ártalmatlan gyógyszer, éppen ezért ajánlják szedését elindítani, ha valakinél ilyen megbetegedést diagnosztizálunk.