a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

A házi gyógymódok újra előtérben a megfázás kezelésében

2013.11.28. | VargaZs |

Címkék: orr nátha gyógyszerek orrdugulás garat fertőzéses betegségek gyermek fül orr gégészet

A Mayo Clinic nemrég megosztott egy cikket, amely szerint a klasszikus gyógyszeres kezelés megfázás ellen nem olyan hatékony, vagy közel egyformán hatékony a hagyományos házi gyógymódokkal. Az amerikai FDA (Élelmiszer és Gyógyszer Hatóság) például azt tanácsolja a szülőknek, hogy 2 éves kor alatt, bizonyos esetekben 6 éves kor alatt ne adjunk megfázásra való, vény nélkül megvásárolható szereket (a cikk nem tér ki pontosan milyen hatóanyagokra érti ezt).

maciméz.jpg

Amerikában egyre több gyermekorvos és szülő részesíti előnyben inkább a házi gyógymódokat a nátha kezelésében. Kétség kívül a húsleves, a méz és a puncs kiállta az idő próbáját.

Például tudományosan igazolt tény, hogy a húsleves hatékonyan csökkenti az orrdugulás tüneteit azáltal, hogy gátolja a neutrophil granulociták mozgását és serkenti a szervezetben a váladék áramlását, kiürülését. 

A nyers méz kulcsfontosságú antibakteriális és antimikrobális hatása miatt, a benne lévő kén pedig enyhíti a torokfájást és gyorsítja gyógyulás folyamatát.

Felnőtteknél tanácsolják a forró puncs ital fogyasztását, ami még a húslevesnél is hatékonyabbnak tűnik. Az alkohol kitágítja az ereket ezáltal a fehérvérsejtek könnyebben felveszik a versenyt a fertőzéssel, továbbá enyhe szedatív hatásából adódóan elősegíti a pihentető éjszakai alvást.