a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Schucknecht-féle drótprotézis

2013.09.19. | HTamas |

Címkék: fül fülműtét otosclerosis

A Schucknecht-féle drótprotézist stapedectomia során, az elsősorban otosclerosis miatt nem mozgó legbelső hallócsont, a kengyel (stapes) teljes eltávolítása után, annak helyére ültetünk be. A kengyelre akaszkodó vége pásztorbot alakú, az ovális ablakba illeszkedő végére pedig gelfoam szivacsdarabot kötünk, az helyettesíti a későbbiekben a stapes talpát. Harold Schucknecht 1964-ben mutatta be ezt a fajta protézist, ami formájában azóta sem változott. Ami viszont például a mi esetünkben változtatás, hogy nem acél, hanem tantálból készült drótszálból alakítjuk ki a protézist.

A méretei ezen a képen jól szemléltethetők, miután egy körömvágó ollónak megfelelő méretű, sebészi olló hegyét is odatettem mellé:

schucknecht prothesis.jpg

Nem nagy, hosszában ez a protézis kb. 4.2 mm.