A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Jansen-Ritter műtét képen

2013.06.27. | drHorváthTamás |

Címkék: homloküreg melléküregek külső feltárású műtét

Csináltam egy Jansen-Ritter műtétet, amit jó pár éve nem is láttam már, annyira ritka lett. Az endoszkóp világában a külső feltárású homloküregműtét ha nem is fehér holló, de majdnem az. Pont ezért le is fényképeztem, a kék nyíl a homloküregbe, vagyis a jelentősen feltágított recessus frontalisba, a rostatérségbe való beszájadzásába mutat:

Jansen-Ritter.jpg

A Jansen-Ritter műtétről írtam már ITT, a külső feltárású homloküreg műtétek történetében kibontva. Ami érdekesség még, hogy a Kennedy-féle alapkönyvek nem említik ezt a szerzői nevet (12), sem a Lee-könyv, míg a Draaf igen. Ez is szerintem csak a tipikus nomenklaturális vita, mint amilyen a Luc-Caldwell műtét is.