A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fülgyertya

2013.01.02. | drHorváthTamás | 4 komment

Címkék: fül fülzsír fülgyertya

Nagy ellenzője vagyok a fülgyertyának. Szerintem semmit sem ér, nagyjából szemfényvesztés, viszont láttam emiatt megégett fület, tehát akár veszélyesnek is mondhatnám. Februárban a twitter híradó keretein belül arról is írtam már, hogy az USA-ban az FDA elutasította a fülgyertyát, sőt, a fülgyertya lobbi reklamációjának sem adott helyet. Ugyanakkor sajnos nincs kézzelfogható, felmutatható bizonyíték a kezemben a fülgyertya ellen. Ha olyan beteggel találkozom, aki a fülgyertyát emlegeti, próbálok tudományosan érvelni, hiszen született már Laryngoscope  és Canadian Family Physician cikk is a témában. De tapasztalatom szerint sajnos a betegek egy kisebb, de elkötelezett csoportját sem egy szakorvos véleménye, sem az általa emlegetett szakfolyóirat cikkek nem hatják meg. Ők hisznek a gyertyában, kész, ez van.

Viszont most már van érdemi, a cikkeknél kézzelfoghatóbb fegyver is a kezemben a fülgyertya ellen, hohó! Konkrétan egy videóról van szó, amit dr. Christopher Chang kollégánk, a Fauquier ENT vezetője és bloggere készített, aki még nálam is elszántabb fülgyertya-ellenes. Nem átallott ez ügyben kísérleteket is csinálni, amiről aztán írt is egy bejegyzést, a videóját pedig én is belinkelem ide:

A videó lényege, hogy ami a művelet végén a gyertyából kiszedhető, az nem is a fülzsír, hanem égéstermék. Tehát nem hogy segítene a gyertya, még olyan dolgok is bekerülhetnek a hallójáratba, amiknek nem kéne, füst, illetve lerakódás a gyertyából.

Ennyi, nem tudok mást hozzátenni.

süti beállítások módosítása